Valisi İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Milletvekili Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile hayatını kaybeden kızın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay. hastanede olan yaralılar hakkında da bilgi vererek, “Şu anda hastanelerimizde sadece 5 yaralımız var. Diğerleri hepsi taburcu oldu, küçük sıyrıklar falan vardı. Bu 5 yaralımızdan da 3’ü bugün taburcu oluyor. Ağır yaralı ya da hayati tehlikesi olan yok. Yakalanan bir kişi var. Bu olayla irtibatlı arabayı oraya getiren kişi olduğu tahmin ediliyor. O da yine yaralı ve farklı bir hastanede tedavisi sürüyor, tabi onun sorgusu devam edecek.”

“Çok sayıda mühimmat ele geçirildi”

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, her bilgiyi en ince ayrıntısına kadar değerlendirdiklerini belirterek, “Çok sayıda roket, kanas silahı ve mayınlar ele geçirilmiş durumda. Gözaltılar da var. Şu anda bir sayı vermiyoruz. Operasyonlar devam ediyor. Bunlar tamamlandıktan sonra basınımızla gerekli her türlü şeyi paylaşacağız. Aracı park eden kişi yaralı olarak elimizde, zaten onun bağlantılarını titizlikle araştırıyoruz. Anfo dediğimiz patlayıcı amonyum nitrat kaynaklı bir patlayıcı, bu tür minibüsler kullanılıyor” diye konuştu.

1 ton patlayıcı kullanıldı 

Hain saldırıda bir ton civarında patlayıcı kullanıldığını da sözlerine ekleyen Taşyapan, “Zaten biliyorsunuz. Bu minibüslerin alabileceği kadar patlayıcı yükleniyor. En az bir ton patlayıcı vardır, orada tüplerle falan da desteklenerek daha kuvvetli hale getiriliyor. Yaptığı etkiyi görüyorsunuz. Sadece polisevimiz, karakolumuz değil, etraftaki binalar da düğün salonunda düğün yapan insanlarımız var. Düğün salonunun camları paramparça hale gelmiş. Yani kimin ne olduğunu gördük. Bir kızımız şehit oldu. 16-17 yaşlarında, bunun kimi hedef aldığı belli değil, hedefinin kim olduğu belli değil. Dolayısıyla çok kalleşçe bir olay, inşallah bu vatandaşlarımızın gözyaşları onların sonunu getirecektir” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber