Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Murat Payçu, bazı gazetelerde vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini belirterek, abisinin bu olayla bir alakası olmadığını söyledi. Vahcettin’in kahve işlettiğini belirten Murat Payçu, şöyle konuştu: “8 Nisan günü saat 19.50 sıralarında yapılan silahlı saldırıda, abim Vahcettin Payçu ve Salih Oruk isimli vatandaş yaralandı. Bazı gazeteler yaptıkları haberde, sanki aralarında bir husumet varmış gibi okuyucuya lanse etti. Ancak abimin olayla bir alakası yoktur. Abim kahve işletmecisidir. Salih Oruk ise abimin müşterisidir. Abim oradaki boş bardakları almaya giderken, o esnada içeri giren bir kişinin rastgele sağa sola ateş açması sonucu yaralandı. Ayrıca basında yine şahsın önce dükkana girip bunları yaraladığı daha sonra evine gidip eşini öldürdüğü yazılmış. Halbuki bu şahıs, evinde cinnet geçirip eşini bıçakla öldürdükten sonra çarşıya çıkarak, sağa sola işyerlerine baskın ederek bunları yaralamıştır. Saldırganı tanımıyoruz. Olayla da bir ilgimiz yoktur.” 


Saldırganın daha önce de bu tür saldırılarda bulunduğu bilgisine ulaştıklarını aktaran Murat Payçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edindiğimiz bilgilere göre, bu kişinin, 1989 yılında Gürpınar tarafında bir camide 7 kişinin ölümüne sebep olanlardan biri olduğunu duyduk. Hatta bize söylenenlere göre, bu şahsın Bayrampaşa Cezaevi’nde de bir kişiyi öldürdüğünü biliyoruz. Devletin bunu nasıl bıraktığını ve dışarıda nasıl bu şekilde gezebildiğine anlam veremiyorum. Bu şahsın kısa zamanda yakalanmasını ve cezasını çekmesini istiyoruz. Bunu herkes böyle bilsin.”


Abisinin 3 gündür yoğun bakımda tedavi altında olduğunu dile getiren Murat Paycu, Allah’tan şifa beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber