Şakran Cezaevi’nde yaşanan olayları kaleme alan Müdür Hamit Karslıoğlu, son dakika golü yiyerek görevinden alındı. Şakran Cezaevi Müdürü Karslıoğlu, görevinden alınarak, bir başka cezaevine “sürgün” edildi. Şakran Cezaevi’nde taciz, tecavüz ve işkence  ve daha neler neler!

Kurum içi yazışmada  ‘Şakran Cezaevi’ diye bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çocuk mahkumların tecavüze ve işkenceye uğradığını yazan Müdür Hamit Karslıoğlu, görevinden alındı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Şakran Cezaevi Müdürü Karslıoğlu, görevinden alınarak, bir başka cezaevine “sürgün” edildi.

Ne olmuştu?

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli ‘Görev Taksim’ başlıklı evrakta cezaevinde çocuk mahkumların birbirlerine işkence yaptıkları ifade edilmişti.

25 Şubat’ta Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Şakran Cezaevi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Karslıoğlu tarafından kendisine bağlı psiko-destek birimine gönderilen yazının iki bölümden oluştuğunu söyleyen Yıldırım, “Bu olaylar müdürü tarafından tamamen duyuma dayalı olarak ya da birkaç olay içinde kendi kayıtlarını çıkarmak için aldığı olaylardır. Tamamı kurumumuzda yaşanmış olaylar değildir. Bunu ifade etmek istiyorum” diyerek iddiaları reddetmişti.

İzmir Barosu’nun yaptığı incelemede ise “Görüşme yapılan çocuklar cinsel suç, baskı veya rahatsızlık veren bir şey olmadığını söylerken ağlamaklı olmuş, söyleyip söylememek arasında kararsızlık yaşamıştır” denilmişti.

Şakran Cezaevi’ndeki cinsel istismar için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 17 Ocak 2014’te verdiği soru önergesine yanıt veren Adalet Bakanlığı “kurumun tüm alanlarının toplam 288 kamera ile 24 saat sürekli olarak izlenmekte olduğu” yanıtını verdiği belirtilmişti.

Editör: Wan Haber