Düzce'nin, "Saklı kent" diye bilinen Yığılca İlçesinde mağara ve doğa turizminin gelişmesi için tanıtım kampanyası düzenlenecek.
Yığılca Kaymakamlığı'nın yaptığı planlamaya göre, ilçenin en önemli özelliklerinden birisi olan doğal güzellik ve tabiat varlığının turizm amaçlı değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda öncelikli olarak alt yapı çalışmaları tamamlanacak, daha sonra ilçedeki doğal güzelliklerin tanıtımı için gerekli çalışmaların yapılacak.
Yığılca ilçesi sınırları içinde bulunan mağaralar ülke ve yöre turizmi açısından son derece önem taşıyor. Sarıkaya ve Gökçeağaç mağaraları ile Yağcılar şelalesinin tanıtımı ve doğa turizminin geliştirilmesi, Yığılca'nın tanıtımı ve sosyo-ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayacak. Kaymakamlık tarafından hazırlanan rapora göre, ayrıca Yedigöller Milli Parkı'na batıdan gidecek ziyaretçiler için ilçe güzergahını kullanmaları teşvik edilecek. Bunun için karayolu ve Köy hizmetleri yol ağlarının yapımı ve düzenli bakımı sağlanacak.
Yedigöllere giden ziyaretçilerin konaklama taleplerini karşılanması için de Yedigöllere 7-8 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylatepe köyünde doğal dokuya uygun yapı tarzında yayla evlerinin yapımına en kısa sürede başlanması planlanıyor.
(AY-UU)

09.02.2013 12:19:45 TSI

Editör: Wan Haber