Paris'te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketinden Leyla Şaylemez'in cenazelerini taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na indi.

 

Karşılama töreni için havalimanına akın eden çoğunluğu kadın binlerce yurttaş da, üzerinde katledilen siyasetçilerin fotoğrafının olduğu "Özgürlük mücadelesinin neferlerine söz veriyoruz sorumlulardan hesap soracağız" yazılı pankart açtı.

 

"Barışa uzanan eller kırılsın", "Barışın elçisi İmralı'dadır" sloganlarının atıldığı havalimanı dış hatlar terminali çıkışında, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri, Yazar Mukaddes Erdoğdu, sanatçı Ferhat Tunç gibi pek çok isim de bulunuyor. Karşılama törenine yerli ve yabancı pek çok basın mensubu ilgi gösterirken, yaşamını yitirenlerin aileleri ve Nazmi Gür, kapı önünde bekleyen grup ile alkış, zılgıt ve sloganlarla bir araya geldi. Havalimanı kapısı önünde basın açıklaması yapılması bekleniyor. Öte yandan polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken, hava limanına metrodan giriş çıkışların kapatıldığı görüldü. 

 

kaynak

Editör: Wan Haber