Bir televizyon programına konuk olan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İmralı ile yapılan görüşmeler ve barış süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BDP'nin bu süreci hiçbir şekilde istismar etmeyeceğini belirten Sakık, bu ülkede Türklerin de Kürtler kadar özgür olmadığını belirtti.

İşte Sırrı Sakık'ın açıklamalarından satır başları;

Kimsenin bu süreci heba etmeye hakkı yok. Sokakta sürecin olumlu etkilerini görüyoruz. Bir kültür talebinin sonu ölüm ve hapis olmamalı. Haysiyetten bahsedip ırkçı damarlara oynamayalım. Türkler de Kürtler kadar özgür değil. Bu coğrafyada her türlü provokasyon mümkün.

'KANDİL'DEN DE OLUMSUZ TEPKİ YOK'

Bu bizim için yeni bir süreç ve umutluyuz. Öcalan 'ın PKK üzerinde çok ciddi bir etkinliği var. CHP'nin bu konudaki yaklaşımını da doğru buluyoruz. Karayılan da görüşmelerin devamını istiyor. Kandil'den de Avrupa'dan da olumsuz tepki yok. Sorun Kürt sorununu çözmekse bunlar yapılmalı.

'BDP BU SÜRECİ İSTİSMAR ETMEYECEK'

Mücadeleden müzakereye giden bir süreç yaşıyoruz. Kürtlerin hak alması Türkleri rencide etmemeli. Yeni anayasa bu süreçte çok önemli. BDP bu süreci istismar etmeyecek.

Editör: Wan Haber