Sakarya İl Genelinde küçük büyük tüm Akarsuların geçtiği bölgelerdeki taşkın su yatakları tespit edilerek bir envanter çalışması yapılacak.
Sakarya İl Genelinde sadece Sakarya Nehri ve Mudurnu Deresine ait bulunan Taşkın Su Yataklarının envanteri tüm akarsu ve dereleri kapsayacak şekilde genişletilecek. Konu Sakarya İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Haşmenoğlu'nun İl Genel Meclisi'ne verdiği önerge ile gündeme geldi.
Haşmenoğlu İl genelinde çok sayıda irili ufaklı akarsu ve derenin olduğunu ancak bunların çoğunun taşkın su yatak çalışmasının yapılmadığını belirtti. Konu hakkında DSİ ile yaptıkları görüşmede, DSİ'in bunun kendi işleri olduğunu ancak şimdiye kadar iş yoğunluğundan dolayı sadece Sakarya Nehri ile Mudurnu Deresi'nde böyle bir çalışma yapabildiklerini kendilerine Valilikten bir yazı gelmesi halinde çalışma hemen başlayacaklarını söylediğini anlattı. Haşmenoğlu, 2005 yılına kadar 1/100.000 ölçekli bir çevre planı düzeni olmayan Sakarya'nın bu meclis sayesinde planlara kavuştuğunu belirterek, meclisin onay vermesi halinde bir dahaki dönem tüm il genelini kapsayacak olan Büyükşehir için de önemli bir envanter çalışmasına imza atılacağını belirtti.
Haşmenoğlu'nun verdiği önerge üzerine söz alan Sakarya İl genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan ise DSİ'nin şimdiye kadar böyle bir çalışma yapmamış olmasının kurum adına büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.
Haşmenoğlu'nun önergesi komisyonda görüşülmek yerine DSİ'nin çalışmaya hemen başlaması için İl Özel İdaresine havale edildi.
(SC-İÇ)

04.02.2013 15:06:31 TSI

Editör: Wan Haber