Sakarya İl Genel Meclisi Şubat ayı 4. birleşim toplantısı gerçekleştirildi. Sakarya İl Genel Meclisi gündemindeki maddeleri görüşerek karara bağladı.
Sakarya İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Alim Gül, Sakarya Üniversitesine ait Arifiye, Karasu ve Kaynarca ilçelerinde yapımı devam Meslek Yüksekokulları inşaatı için İl Genel Meclisi'nde talep edilen yardımı komisyon olarak görüştüklerini ve her Meslek Yüksekokulu için 100 bin TL olmak üzere toplam 300 bin TL'nin SAÜ Harcama Kalemine aktarılmasına ve konu hakkında protokol yapılması için Sakarya Valisi Mustafa Büyük'e yetki verilmesi isteğini oy birliği ile kabul ettiklerini belirtti. Gül'ün açıkladığı komisyon kararı İl Genel Meclisi Üyelerince de oy birliği ile kabul edilerek, Meslek Yüksekokulları için 300 bin TL verilmesi kararlaştırıldı.
Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşülen ve karara bağlanan diğer iki konu ise Karasu ve Akyazı ilçelerine bağlı köylerdeki katı atık toplama projesine destek olunması oldu. Alim Gül yaptığı açıklamada Karasu'da 29, Akyazı'da da 24 köyün katı atık toplama alanları olmadığı için çöplerini dere veya nehir kenarlarına bıraktıkları ve bunun da hem çevre kirliliğine hem de yağmurlarla birlikte yer altı sularına karışması nedeniyle her iki ilçe kaymakamlığı ve Köylere hizmet götürme birliklerinin kendilerinden katı atık toplama projesine destek olunmasını istediklerini belirtti. Proje kapsamında her 10 haneye bir çöp konteynırı düştüğünü kaydeden Gül, çöplerin ilçe belediyelerince haftanın bir günü toplanacağını ve konu hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk'ün ilgili belediyelerce protokol yapmasına yetki verilmesini onayladıklarını söyledi. Gül'ün komisyon kararı İl Genel Meclisi üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.
(SC-İÇ)

07.02.2013 15:42:57 TSI

Editör: Wan Haber