Sakarya'nın Hendek Belediyesi, 2'inci OSB girişinde yapılacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu projesinin inşaatı hızla devam ediyor.
Hendek'te 2'incii Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan 17 bin 100 metrekare alana kurulacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu'nun plan, proje, keşif ve uygulama çalışmalarının ardından yapımına başlandı. Hendek Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları inceleyen Başkan İnci, söz verdikleri bir projeye daha başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İnci, Sakarya Üniversitesi'ne 16 derslikli iki bina, dekanlık binası ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü yaptıklarını belirterek, Meslek Yüksekokulu projesiyle ilgili uzun zamandır çalıştıklarını söyledi.
Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksek Okulu'nun öğrenci kapasitesini artırmak ve Hendek'te bulunan 2'inci OSB'nin ihtiyaç duyduğu kalifiye personeli yetiştirmek için 2'inci OSB girişine yapılacak olan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu, toplan 4 bloktan oluşuyor. 1353 metrekare olan A Blok'un kolonları atılırken, 990 metrekare olan B Blok'un temel demirleri biterek beton dökme aşamasına geldi. 733 metrekare olan C Blok ve 737 metrekare olan D Blok'un ise temel kazı çalışmalarına başlanıyor. 1300 metrekare olan E Blok'un temel çalışmaları ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Toplam 5113 metrekare tabana oturacak olan MYO 3 katlı ve 15 bin 339 metrekare kullanım alanına sahip olacak.
Yaklaşık olarak 6 milyon TL'ye mal olacak olan yüksekokulun 3 milyon TL'si Ülker grubu tarafından finanse ediliyor. Hendek'in eğitim şehri olacağını söyleyen İnci; "İlçemizin hak ettiğine inandığımız üniversite şehri olmasına katkı sağlamanın mücadelesi ve uğraşı içersindeyiz. Biz buna gönülden inanıyor ve inandığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz" diyerek önümüzdeki günlerde temel atma programını gerçekleştireceklerini belirtti.
6500 metrekare olan Hendek Gençlik Merkezi'ni 124 günde tamamladıklarına dikkat çeken Başkan İnci, Meslek Yüksekokulu'nu da kısa bir süre de tamamlayacaklarını belirtti.
(SC-İÇ)

05.02.2013 11:41:14 TSI

Editör: Wan Haber