Kurulduğu Eylül 2011'den itibaren Sakarya'yı uluslararası arenada tanıtmaya çalışan, "Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği, Balkanlar'daki genç liderleri bir araya getiren Sırbistan Amerikan Konsolosluğu himayesinde, KADİGEN(S)'İN daimi ortaklarından CYE018 koordinatörlüğünde bir eğitime davet edildi.
Leadership For Local Change (Yerel Değişim İçin Liderlik) isimli programa dahil olan KADİGEN(S) başkanı Serhat Kılıç ve proje koordinatörü Uğur Ağırbaş, Sırbistan'da devam eden programda Sakarya'yı temsil ediyorlar. 2 haftalık eğitim akademisinin bir haftası geride kalırken, kurs boyunca girişimcilik, liderlik ve iş planı üzerine eğitim alınıyor.
Program kapsamında Sırbistan'ın Prokuplje kentinde kültürler arası diyaloğun sağlanması yolunda bir yuvarlak masa toplantısına katılım sağlandı. Arnavut, Bulgar, Roman topluluk temsilcilerinin yer aldığı toplantıda derneğimiz Serhat Kılıç ve Uğur Ağırbaş tarafından temsil edildi.
Serhat Kılıç yaptığı açıklamada bir haftası geri kalan eğitimde çok şey öğrendiklerini, zaten Sakarya için her sene proje yaptıklarını bu eğitimle birlikte tam anlamıyla küresel çapta yeni projelerin altyapısının oluşturulduğunu belirtti.
"Sakaryalı gençleri Dünyayla, Dünya'yı Sakarya'yla buluşturma" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Serhat Kılıç, "Günden güne genç arkadaşlarımızın derneğimize ilgisi artıyor. Genç arkadaşlarımızla beraber çalışıp Sakarya'yı tanıtmanın yanında, gençlerin mevcut fırsatlardan yararlanarak kişisel ve toplumsal gelişime katkı vermeleri için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" dedi.
(SC-UU)

28.01.2013 09:35:26 TSI

Editör: Wan Haber