Sakarya'daki özel okullar dahil anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımına başlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul sütü programı kapsamında, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişimlerini sağlamak amacıyla, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde özel okullar dahil anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımına başlandı.
Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir yaptığı açıklamada; "Bakanlığımızca yapılan ihale neticesinde Okul sütü programı kapsamına alınan ilimiz sınırlarındaki uht süt üretici firmalarında Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince sürekli denetimler gerçekleştirilmekte ve proje kapsamında üretilen her parti üründen numuneler alınmakta olup, numune sonuçlarına göre ürünlerin dağıtımına müsaade edilmektedir. İlimizde okul sütünün dağıtımına 15 Şubat 2013 tarihinde başlanmış olup, dönem sonuna kadar haftada üç gün dağıtıma devam edilecektir. Ülkemizde kişi başına süt tüketiminin Avrupa ülkelerinin çok altında olduğu dikkate alındığında, çocuklarımızın sağlığı ve gelişimi açısından vazgeçilmez temel besin kaynağı olan süt tüketiminin arttırılması ve süt içme alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlanan Okul Sütü Programının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
(SC-İÇ)

18.02.2013 12:36:57 TSI

Editör: Wan Haber