Sakarya İlinde faaliyet gösteren Özel Erenler Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından kurulan "Hayvanseverler Kulübü" üyesi öğrencilerin organizasyonuyla, Okul öğrencileri cep harçlıklarından biriktirerek Doğadaki Yaban hayvanlarına verilmek üzere almış oldukları toplam 500 Kg tane mısır ve buğday yemi, 1. Bölge Müdürü Haluk Özder nezaretinde Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğüne teslim ettiler.
Yem teslim törenine 1. Bölge Müdürü Haluk Özder, Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, Ziraat Mühendisi Engin İnce, Orman Mühendisi İsmail Engin Yılmaz, Okul Müdürü Turan Durak, Okul hayvanseverler Kulübü Öğretmeni Ayten Ekici, İşletme Şefi Fatih Tuğrul ve Öğretmen Yasemin Gezici katıldı.
Teslim töreninde konuşan Bölge Müdürü Haluk Özder, böyle bir uygulamanın ülkemizde ilk kez Sakaryalı öğrenciler tarafından düşünülüp yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek okul yönetimine ve öğrencilerine teşekkür etti. Haluk Özder, teslim edilen 500 Kg yemin en kısa zamanda doğadaki yaban hayvanlarına Şube Müdürlüğü ekiplerince ulaştırılacağını belirtti.
Okul Müdürü Turan Durak ise, "Sakarya Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu faaliyetleri basın organlarından takip ediyoruz. Bu faaliyetlerden etkilenen öğrencilerimiz, okul yönetimine doğadaki dostlarına yem takviyesi adına kendilerinin de katkı yapmak istediklerine dair taleplerini ilettiler. Okulumuz hayvanseverler kulübü öğretmeni Ayten Ekici, İşletme Şefi Fatih Tuğrul ve Öğretmen Yasemin Gezici önderliğinde kampanya başlatıldı. Duyarlı öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla topladıkları harçlıklarla alınan yemleri Sakarya Şube Müdürlüğüne teslim etmek istediklerini bildirmeleri üzerine bu programı düzenledik. Öğrencilerimizin cep harçlıklarından artırdıkları parayla böyle bir uygulama yapmaları biz büyükleri çok duygulandırmış olup, onların bu düşünceleri neticesi ortaya çıkan bu tablo, okul öğrencilerimizin böyle insani konularda ne kadar duyarlı oluklarını, doğaya ve hayvanlara karşı duydukları sevgiyi ortaya çıkarmıştır. Emeği geçenlere, başta törene katılım sağlayan Bölge Müdürümüze ve Sakarya şube Müdürlüğü personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrencilerin almış oldukları yemleri yetkililere teslim etmesi ile program tamamlandı.
(SC-İÇ)

21.01.2013 11:50:52 TSI

Editör: Wan Haber