Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından il sınırları içerisinde gıda sektöründe faaliyet gösteren meslek kuruluşlarına "Hijyen" konusunda eğitim verme protokolü imzalandı.
Kasım 2011 tarihinde 1593 sayılı Umumi hıfzıssıhha kanunda yapılan değişiklik konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan tarafından Sakarya ili sınırları içerisinde gıda sektöründe faaliyet gösteren meslek kuruluşlarına "Hijyen" konusunda eğitim verme protokolü imzalandı.
Hayata geçirilen değişiklik ile gıda üretimi ve satış yerleri ve toplu üretim yerleri ile insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerine yönelik sanatların ifa edildiği iş yeri sahiplerinin ve bu iş yerlerinde çalışanların, hijyen konusundaki eğitimlerini aldırmaları ve almaları zorunlu hale geliyor.
Gıda üretimi, yiyecek içecek hizmetleri ve perakende pazarlama alanlarında faaliyet gösteren işletme sahipleri ve çalışanlarına yönelik yapılan protokol ile hijyen eğitiminin başlayacağı bildirildi.
Düzenlemeyle ilgili konuşan Alişan, "Milyonlarca insanın sağlığını emanet ettiği gıda sektörü tüm insanlık için büyük önem taşımaktadır. Gıda sektöründe çalışan kişilerin ürettikleri ürünlerde kalite ve hijyene dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi.
"Bu sektörde mesleğini icra eden herkes bu bilinci edinmeli ve ona göre hizmet vermelidir" diyen Alişan, "Eğitim ile birçok şeyin aşılacağını ve bu bilinci oluşturabileceğimizi gördük. Üzerine çalıştığımız 'Hijyen' projesi ile sektörde çalışan esnaf ve sanatkara hijyen ve kalitenin bu sektörde var olma bilincini yaymaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Alişan, uzun zamandır gıda hijyeni konusunda çalışmalarını sürdüren birliğimiz gıda sektöründe yaşanan sağlığa aykırı davranışları engellemek adına bu projeyi başlattıklarını belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı: "Belirlenen periyotlarda verilecek kurslarda MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeterliliğe dayalı modüler kurs programları uygulanacaktır."
(SC-İÇ)

14.12.2012 15:04:17 TSI

Editör: Wan Haber