Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Valilik Toplantı Salonunda Anadolu Oyunları ile ilgili sunum yapıldı. Vali Mustafa Büyük yapılan sunumu beğeni ile izledi.
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı amaçlarının, Anadolu'nun zengin içerikli kültürel ve sportif oyunlar mirası ile iç içe geçmiş tarihi verilerini günümüzün modern yüzü ile tanıştırıp, yepyeni içerik zenginleştirmesi ile canlandırmak olduğunu belirtti.
Anadolu Oyunları projesinde tombik, nantop, kügüz, cicöz ve yakartop adlarının verildiği beş oyun bulunduğunu ifade eden Sandıkçı, "Hepsi yepyeni, birbirinden renkli, heyecanlı, çekişmeli, seyir zevkli, öz kültür değerlerimizden örgülü oyunlar oldu. Modern kültürün bağımlılık yapan bilgisayar oyunları, PlayStation rekabeti, istenmeyen neticeler veren farklı alanlara kaymış bilinen spor dalları, bağımlılık yapan kapalı alan alışveriş mekanlarından sıyrılıp bize ait verileri ile hazırlanmış, yeni heyecanlar ile bezenmiş, öz kültürün duygusu ile örgülenmiş oyunlarımız sahne alıyor. Kültürel mirasımızın devamı niteliğindeki oyunlarını, oynanabilir nitelikleri ile eskinin eskimeyen yüzünü, heyecan ve hissini de yaşatarak, yeni zamana uygun halde, etkin bir şekilde çocuk, genç, yaşlı herkese sevdirmeyi hedefledik" dedi.
(SC-UU)

06.02.2013 12:34:09 TSI

Editör: Wan Haber