Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Sakarya'da yazdan kalma günler yaşanıyor.
Sakarya'nın Adapazarı İlçesinde etkili olan sıcak hava, Türkiye genelinde ve Marmara Bölgesindeki soğuk havanın tam tersi bir çizgi izliyor. Özellikle Kocaeli'nin Kartepe İlçesinde 75 santimetreye ulaşan kar kalınlığı çok sayıda turisti bölgeye çekiyor. Sakarya'da etkili olan sıcak havalarla ilgili konuşan Ali Paparoğlu; "Bu hava garibanlar için iyi bir şey ama köylüler için iyi değil yani yazdan kalma havalar, mahsuller falan. Yağmurlar yine fena değil yağıyor yani. Şu an havalar güzel" dedi.
Arkadaşlarıyla birlikte sıcak havayı gezerek değerlendiren Erdem Alemdar; şöyle konuştu: "Kocaeli'yi şöyle söyleyeyim Kartepe orada turistik bir yer olduğu için Kocaeli'nin lehine olur bu hava. Gelen gidenler olur. Sakarya'daki bu havalar gerçekten değerlendirilmesi gereken havalar. Çalışmayan eşini, çocuklarını alır gezmeye gider. Çalışan insan malum zaten işinde gücünde. Bu havayı değerlendirmek daha mantıklı"
Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi Sevgi Özşeker ve Cansu Çobanoğlu da kışı özlediklerini belirterek yazdan kalma bu günleri gezerek ve eğlenerek geçirdiklerini belirtti. SAÜ'de öğrenim gördüğünü ancak Afyonlu olduğunu belirten Sevgi Özşeker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kış gelmeyecek gibi görünüyor biz böyle montlar ile geziyoruz falan ama bakalım kışı da özledik açıkçası. Bekliyoruz artık kar yağmasını. Bir Afyonlu olarak özledim kışı."
(RKO-HO-Y)

11.12.2012 14:15:53 TSI

Editör: Wan Haber