Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki yıl ülke genelindeki tüm okullarda uygulamaya başlayacağı serbest kıyafet uygulaması Sakarya'da bulunan Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesinde başladı.
Uygulamanın ilk gününde giyimlerine özen göstererek sabah erken saatte okula gelen öğrencilere okul Müdürü Eşref Başer'den uyarı geldi. Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi Müdürü Başer yaptığı konuşmada; "Bu uygulama tamamıyla sizlerin rahat etmesi için yapılmış bir uygulamadır. Bu uygulamayı suistimal edip okula uygunsuz kıyafetlerle gelmemeniz lazım. Bizlerin sizlere bildireceği kurallar dahilinde kıyafetlerinizi seçmeniz lazım. Erkek öğrencilerde saç ve sakal uygulamasında herhangi bir değişiklik olmayacak. Eskiden nasıl uygulanıyorsa aynı sistem devam edecek. Kız öğrencilerde ise mini etek tarzı giysiler yasak" dedi.
Pilot okul seçilen Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi öğrencileri ise uygulamadan memnun olduklarını belirterek aynı kıyafetleri giymemenin zevkini çıkaracaklarını söyledi.
(AY-RKO-HO-Y)

10.12.2012 17:21:13 TSI

Editör: Wan Haber