SAÜSEM ve İŞKUR tarafından düzenlenen koordinasyon toplantısında Sakarya'da faaliyet gösteren 96 firmanın da katılımıyla İnsan Kaynakları Platformu'nun temelleri atıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, "İş kazalarında dünyada üçüncü, Avrupa'da ise 1. sıradayız" diyerek Türkiye'deki iş kazaları oranlarına dikkat çekti.
Sakarya Üniversitesinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Sürekli eğitim Merkezi (SAÜSEM) Müdürü Doç. Dr. Hayrettin Zengin, İnsan kaynakları servislerinin önemine değinerek, Sakarya'da bulunan firmaların bir araya gelerek diğer illerdeki gibi bir platform kurmasının yararlı olacağını söyledi.
Kurulacak platformun işlevi ve sağlayacağı avantajlara değinen Zengin, "Türkiye'de tek olan ve sadece Sakarya Üniversitesinde İnsan Kaynakları bölümüz var ve sertifikalı katılım kurslarımızda da öğrencilerimiz yetişmektedir. Sakarya'da İletişim halinde olan, sorunlarının çözümünde ve bilgi paylaşımları ile kamusal sorunlar için seslerinin duyurulması ancak bir platformla olabilecek. Biz sizler için ne yapabilirizi paylaşmak istiyoruz" dedi.
Kurulacak Platformun Sakarya için önemli olduğunu vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ise, "Biz İŞKUR olarak istihdama çok önem verir duruma geldik. Bizim elimizde kaynaklarımız var. Bu kaynakları sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda birlikte değerlendirmeli ve sık yapılacak toplantılar sonucunda bir sinerji oluşturmalıyız. Kurumumuzda 60 tane meslek danışmanı görev yapmaktadır. Firmaların ihtiyaç duydukları alanda personel talep ettikleri takdirde kurslar düzenleyerek bu ihtiyaca cevap verebiliyoruz. Sadece bize başvurmaları yeterli olacaktır" dedi.
SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu yaptığı konuşmada, İşverenlere her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını, işverenlerin zaten tüm işlemlerinin artık internetten kolayca yapabildiğini en önem verdikleri konunun İş kazaları olduğunu belirterek sözlerine devam etti: "Türkiye iş kazalarındaki yoğunluğu tüm ülkeler arasında Avrupa'da 1. dünyada ise 3. sırada. İnsanımızın hayatını, organlarını kaybetmesi ile yaşanan kazaların sonucunda hem çalışan hem de işveren için maddi manevi büyük kayıplar ve verim düşüklüğü oluşturmaktadır. Yapılan bir araştırmayla İş kazalarının kökenin 3-7 yaş arasında edinilen alışkanlıkların yani çocukluktaki boş vermişlik, dağınıklığın sebep olduğu tespit edilmiş. Sakarya'da kurumumuzda oluşturduğumuz 14 kişilik bir ekibe AB projeleri hazırlama eğitimleri aldırarak projelerimiz hazırlandı. Bu projelerin yurtdışı ortakları da bulunarak çalışmalara başladık. Kurduğumuz ARGE ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz ve bu vesileyle iş kazalarının oluştuğu meydanlara kadar ineceğiz. İşte bu noktada sizlerle ortak akıl kullanarak olumlu sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz" dedi.
Kocaeli İnsan Kaynakları Platformu Başkanı Burhan Saltun ise yaptığı konuşmada, "Sakarya'da kurulacak olan platformun çok başarılı olacağına inanıyorum. İlk toplantıda bu kadar yoğun ilgi göstererek katılım olması bunun işaretidir. Kocaeli'de bizler her ayın 3. haftası mutlaka bir araya gelerek, ortak sorunlarımıza ilgili makamlardan uzmanlar davet ederek çözümler ararız. Firmalar arası kurulan iletişimin sizler de çok faydasını göreceksiniz" dedi.
Düzenlenen toplantı sonucunda bir network oluşturarak bir sonraki toplantıda İnsan Kaynakları Platformu'nun resmileştirilmesi kararı alındı.
(SC-İÇ)

17.12.2012 13:42:02 TSI

Editör: Wan Haber