Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Elektronik Atık Toplama Kampanyası'na 2009 yılından beri destek veren ENKA Okulları, topladıkları atıkları Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim etmeyi sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, "Okullarımızın bizimle birlikte atıkların yönetimi ve geri kazanılmasına dair kampanyalar düzenlemesi gelecek adına bizleri umutlandırıyor" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı elektronik atık toplama kampanyaları düzenleyerek okullarla ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdürüyor. 2009 yılından beri devam ettirdikleri kampanyalarla her yıl atık elektrikli ve elektronik eşyaları okullarında ayrı toplayan ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ni arayarak geri dönüştürülmesini sağlayan ENKA Okulları öğrencileri bu yıl da çalışmalarını devam ettirdi. ENKA Okulları Bilgi İşlem Sorumlusu Tuba Işık, "ENKA Okulları olarak bizler bünyemizden çıkan atık elektrikli ve elektronik eşyaları ayrı bir yerde biriktiriyoruz. Tekrar kullanılabilecek olanları kendi bünyemizde değerlendirdikten sonra, artık kullanılamayacak duruma gelmiş bilgisayar parçaları, monitör, CD vb atık elektrikli ve elektronik her türlü eşyayı Büyükşehir Belediyemizin ekiplerine teslim ediyoruz. Böylece hem öğrencilerimizi bu çalışmanın içine katıyor, hem de okul olarak Sakarya'da devam eden çevre çalışmalarına destek oluyoruz" diye konuştu.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahit Çomoğlu, okulların kendileriyle birlikte atıkların yönetimi ve geri kazanılmasına dair kampanyalar düzenlemesinin kendilerini gelecek adına umutlandırdığını belirtti. Çomoğlu, "Sakarya Üniversitesi başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı pek çok okulun, atıkların yönetimi ve geri kazanılmasına dair Sakarya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda kampanyalar düzenlemesi ve çevre öncelikli çalışmalara imza atılması bizlerin çalışma şevkini artırıyor. ENKA Okulları'na yapmış oldukları çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Daire Başkanlığı olarak üniversitemiz başta olmak üzere, Milli Eğitime bağlı tüm kurumlara elimizden gelen desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
(RKO-RKO)

03.12.2012 14:48:18 TSI

Editör: Wan Haber