Kısa adı CANBES olan Canları Besleme Etkinliği Sakarya'da hız kesmeden devam ediyor. Her Pazar bir araya gelen hayvanseverler Carrefour Adapazarı ve Ender Er (GençVet-Adapazarı) sponsorluğunda sokak hayvanlarını besliyorlar.
Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen hayvanseverlerin bu haftaki durağı Keresteciler Sitesi ve Karaman Ormanlık alanı oldu. 18 gönüllü hayvanseverin katıldığı etkinlikler sonunda sahipsiz 4 sokak köpeği sıcak yuvaya kavuştu.
Sokak Hayvanları sorununa en büyük sebeplerden bir tanesinin petshoplardan alınan ve daha sonra sorumsuzca sokaklara bırakılan hayvanlar oluşturduğunu kaydeden gönüllüler; "Amacımız sokaklarda aç, hasta ve halden düşmüş hayvanların imkanlarımız dahilinde beslemek, kısırlaştırmak ve kendi doğal ortamlarında yaşamalarını sağlamaktır" dediler.
Sokak köpekleri ile ilgili en büyük korkularının zehirlenmeleri olduğunu söyleyen gönüllüler, "Bu nedenle onları beslemek ve sevgi göstermek insani ve dini sorumluluğumuzdur. Hayvanlara karşı şefkat ve merhamet göstererek onları koruyup güzel muamele etmek bir Peygamber Davranışıdır. Ayrıca kötü hayvan yoktur, kötü sahip vardır. Bu nedenle köpeklere öğretilen kötü davranışlar sahipleri tarafından öğretilir yada yaşadıkları hayatta sokaklarda gördükleri şiddet ve aç olduklarından kaynaklıdır. Köpek korkusu öğrenilen bir duygudur. Yanlış inançlar bu korkuyu pekiştirir ve çocuklara öğretilir" diyerek tüm toplumu hayvanlara karşı daha duyarlı olmaya davet ettiler.
(SC-İÇ)

04.02.2013 13:26:09 TSI

Editör: Wan Haber