Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce sahipsiz sokak hayvanlarının yemlenmesi için 2012 yılında kurulan Sakarya'nın Adapazarı İlçesi, Karaman Mahallesi, Karamanbaba Türbesi mevkiinde bulunan ve daha önce defalarca tahrip edilen otomatik yemleme makinesinin eksik parçaları üretici firmadan temin edilerek gerekli bakım ve onarımları yaptırıldı.
Karaman'daki yem odağının bakımının yanı sıra Akyazı İlçesi Kuzuluk Beldesindeki beslenme odağının da arızalarının giderilmesiyle beraber sahipsiz sokak köpekleri yemlerine tekrar geri kavuştular.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce benzer çalışmaların 2013 yılında da yürütüleceğini kaydeden Şube Müdürü Osman Demirel, "İlimizin muhtelif yerlerine yem ve su odakları kurulacak. Yapılan çalışmaların başarılı olması ve amacına ulaşması ancak ve ancak halkımızın sahip çıkmasıyla mümkün olacaktır. Adı üstünde sahibi olmayan hayvanlar düşünülerek yapılmış olan bu odaklar belli bir ödenek teminiyle yapılabilmekte. Yani kısacası Devlet Malı tabir edilen paralar harcanmak suretiyle yapılmaktadır. Bu nedenle halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.
(SC-İÇ)

25.01.2013 15:10:43 TSI

Editör: Wan Haber