Adapazarı Belediyesi önünde toplanan AGD (Anadolu Gençler Derneği) ülkemize yerleştirilen patriot füzeleri'ne tepki göstererek eylem yaptı.
Sakarya AGD Teşkilatlanma Başkanı Yasin Öztopaloğlu; "Bugün buraya Ülkemize yerleştirilen patriot füzeleri için toplanmış bulunmaktayız. Ne yazık ki Ülkemize yerleştirilmek istenen patriot füzeleri kirli ve tehlikeli bir oyunun parçasıdır. Patriotlar, Türkiye'yi korumak için değil, İslam ülkelerini birbirleriyle savaştırmak için getiriliyor. Çünkü NATO barışın değil, küresel emperyalizmin silahlı gücüdür. Girdiği yere, kan ve zulümden başka hiçbir şey götürmemiştir" dedi.
Patriot ve füze kalkanının çıkması muhtemel İsrail-İran savaşında Türkiye'yi taraf kılacağını belirten Öztopaloğlu; "1'inci Dünya savaşında Almanların hibe ettiği Yavuz ve Midilli gemileri Rus limanlarını vurarak nasıl bizi savaşın içerisine soktuysa aynı şekilde muhtemel İsrail-İran savaşında Türkiye'yi taraf kılacaktır. Bizler Anadolu Gençlik olarak tarihe yakışır şekilde direnişe, zulme, işgale, savaşa, sömürüye, kalkana, füzeye karşı onurlu bir duruş ortaya koymaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl Malatya'nın Kürecik beldesine bilinen adıyla füze kalkanı yerleştirildi. Şimdi ise kurtuluş savaşında başı çeken, binlerce şehit veren üç büyük ilimize patriot füzeleri getirilmektedir. Bu münasebetle biz patriota hayır diyoruz. Peki, ey aziz millet size bir soru soruyorum 74 yılında Kıbrıs'a çıkarma yaptığımızda bize ambargo uygulayan NATO değil miydi? O yüzden bunların bize yardım ediyor görüntüsünün altında bizi işgal etme düşüncesi vardır. Bugün millet olarak uyanma, ayağa kalkma vaktidir. Herkes topyekün bu mücadeleye katılmak mecburiyetindedir" ifadelerini kullandı.
Grup yapılan basın açıklamaları sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.
(BCT-BCT)

26.01.2013 14:13:39 TSI

Editör: Wan Haber