Sakarya İli Sürücü Kursları Genel Kurul Toplantısı Yusuf Selim İş Merkezi'nde gerçekleşti.
20 üyenin katıldığı Genel Kurul Toplantısında tek liste ile katılan Başkan Adayı Belgin Demir Sakarya İli Sürücü Kursları Derneği Başkanı seçildi.
Sürücülerin daha dikkatli olması ile ilgili Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyon Genel Başkanı İsmail Yılmaz, "4 federasyondan oluşan 45 il derneğin de yaklaşık olarak da diğer dernek olmayan yerlerde de il temsilciliği bulunan Türkiye'nin en büyük sürücü kursları alanında sivil toplum kuruluşuyuz. 3 bin 300 sürücü kursu ve de 50 bine yakın sürücü eğitimcisi bizim konfederasyonumuzun bünyesinde ve biz sürücü eğitimimizin kalitesini artırmak Türkiye'deki kara yolu güvenliği sağlanmasında üzerimize düşen görevi yapmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu konuda sürücü eğitim neler yapılması gerekiyorsa, konfederasyon olarak konfederasyonumuza bağlı olan bütün sürücü kursları, dernekler ve diğer federasyonlarla konu çalışması yapıyoruz. Birinci hedefimiz gerçekten kaliteli sürücüler yetiştirmek, trafik ortamında paylaşma kültürü sürücüler yetiştirmek. İkincisi ise sürücü kurslarına karşı halkımızın bakışı bizi çok istediğimiz gibi değil. Biraz o noktada güven bunalımı var. Bu çeşitli sebeplerden dolayı bizden de kaynaklanan sebepler ama daha da ziyade dışımızdan kaynaklanan sebeplerde var. Kendimizi anlatmakta bugüne kadar zorluk çektik. İşte bu sivil toplum kuruluşlarımızın amacı da kendimizi anlatmak. İkinci hedefimiz de halkın bize olan güvenini tazelemek ve bunu geliştirmek. Üçüncüsü bizim 25 senelik sürücü eğitim mevzuatımız var. Günümüzün şartlarına göre bu mevzuatla devam etmek mümkün değil. Bununda değişmesini istiyoruz. Bunun içinde yasal düzenlemeler var. Bunun için çaba gösteriyoruz yetkililerle konuşuyoruz. Dördüncü olarak da haksız rekabeti önleyerek ve sürücü eğitimin kalitesinde rekabet oluşturmak bu sektörde bu çabamız var. Bunun için de bu toplantıları yapıyoruz. Türkiye genelinde il, ilçe geziyoruz ve bu çalışmayı yapıyoruz. Türkiye'de sürücüleri ilgilendiren konular var. Bizim taleplerimiz var. Bunlardan bir tanesi stajyerlik sürücünün gelmesini istiyoruz. Sürücü adayı, sürücü kursunda eğitimi gördükten ve sürücü belgesini aldıktan sonra belirli bir süre iyi alışkanlıkları kazanması açısından stajyerlik sürücü eğitimine geçilmesini istiyoruz. Sürücü kurslarının sayısını sınırlandırılmasını istiyoruz çünkü çok sürücü kursu var. Çok olunca da bu sefer kalite düşüyor. Fiyatlar aşağı indikçe eğitim kalitesi düşüyor. Sürücü eğitiminde taviz veremeyiz çünkü insan hayatı ile ilgili bir durum. O bakımdan sınırlandırılmasını istiyoruz. Nüfusa göre kurs açılmalıdır. İyi denetlenmeli ve kalitede olmalıdır. Birde son zamanlarda sürücü kursları sınavlarının özelleştirilmesi ile ilgili dedikodular çıkmıştı. Biz sınavların özelleştirilmesine şiddetle karşıyız. Sınavları Milli Eğitim yapmaktadır. Devlet sınavları daha zor yapsın ve geçmesi zor olsun. Bu sınavları yapacak formatör öğretmenler olsun istiyoruz. Bu branşın öğretmenleri ile eğitiminden geçilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kurul Toplantısı ile ilgili Sakarya İli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Belgin Demir, "Haziran ayında diğer arkadaşların katılımıyla kurduk. Bugün 1'nci Olağan Genel Kurul toplantımızı yapıyoruz. Çalışmalarımıza bu bağlamda devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
(RKO-RKO)

19.12.2012 14:26:01 TSI

Editör: Wan Haber