Sakarya Orman Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda yapıldı.
Sakarya Orman Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olağanüstü 2. Kongresini tüzük tadilat nedeniyle Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda yapıldı.
Sakarya Orman Gençlik ve Spor Kulübü Derneği faaliyetleri arasında Futbol, Basketbol, Atletizm, Hentbol, Voleybol, Karate, Taekwondo, Güreş, Fitness, Halter, Judo, Masa tenisi, Yüzme ve Doğa Sporları, Boks, Fotoğrafçılık branşları ve sportif faaliyetler gezi kolları bulunuyor.
1137 çalışanın olduğu Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nde Kulübün üye sayısının şu anda 500 kişiden fazla olduğu belirtilirken bu sayının yetersiz olduğu kaydedildi.
Verilen önergede Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin, Seyide Demirel ve Murat Yıldız Divan Başkanlığına seçildiler. Açılış konuşmasını Bölge Müdürü ve Sakarya Orman Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Hasan Türkyılmaz yaptı.
Bölge Müdürü ve Sakarya Orman Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Hasan Türkyılmaz konuşmasında, "Bizden önceki Bölge Müdürümüz ve bizlerin girişimleri ile başlamış spor kulübü ama yasal olarak baktığımızda bir dernek kuruluşudur. Çok az sayıda üyesinin olduğu faaliyetinin çok dar olduğu bir dernek daha doğrusu bir kulüp yapılanması olduğunu gördük. Yine sizlerle yaptığımız değerlendirmelerle önce üst yönetim olarak sonra çalışanlarımız ile yaptığımız değerlendirmeler sonucu bir faaliyet alanına döndürülmesi faaliyet merkezi haline döndürülmesine karar verdik. Kulüp sadece spor yapan spor faaliyetlerini destekleyen bir olay olarak algılamamanız gerektiğini ifade ediyorum. Şu an çalışan, eş ve çocuklar dahil olmak üzere 3-4 branşta 220 kişi bu kulüp üzerinden sportif faaliyetlerden istifade ediyor. Kulüp üzerinden görülmesi sebebiyle Gençlik Spor İl Müdürlüğünün imkanlarından daha ekonomik indirim sağlanmaktadır. Bizim yapmış olduğumuz toplantılardan ve basına vermiş olduğumuz beyanatlardan etkilenerek tüm spor branşların amatör grupları bizimle çeşitli görüşmeler yaparak kulüp ismimizi ve kulübün ekonomik imkanlarından ve coğrafi imkanlarını ve altyapı imkanlarını kullanma adına talepte bulundular. Sadece şu ana kadar basketboldaki arkadaşlarımıza evet dedik. Diğer arkadaşlarımıza şöyle bir teklifte bulunduk kılık kıyafet konusunda takviyede bulunuruz eğer Sakarya'da dereceye girerlerse yurtiçinde seyahatlerinde, ikametlerinde ve iaşelerinde katkı sağlarız. Yani başarıya endeksli bir taahhütte bulunuyoruz. Çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına biz burs vereceğiz. Ben bana endeksli, yönetime endeksli veya şahıslara endeksli kulüp yönetimlerinin doğru olmadığını sisteme oturtturularak o sistemin üzerinden devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Ayrıca Halk Eğitim üzerinden yazışarak bir çalışma başlattık. Hafta sonu Bölge Müdürlüğü Sosyal Binasında cumartesi yetişkinler Pazar çocuklara olmak üzere haftada 4 saat İngilizce Kursu verdiriyoruz. Göreceksiniz ki insanın doğumundan ölümüne kadar her şeyi dernek çatısı altında yapabilirsiniz diyor saygılar sunuyorum" dedi.
Konuşmanın ardından tüzük maddelerinin tek tek okunarak oylamaya sunulmasının ardından yapılan tüzük değişikliği oybirliği ile kabul edildi.
(SC-İÇ)

15.12.2012 17:08:55 TSI

Editör: Wan Haber