Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı son aşamaya gelen Hidroelektrik Santrali'nde incelemelerde bulunan AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, "Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. Yıllarca boşa akan Sakarya Nehri'ni değerlendirerek çok verimli bir yatırımı hayata geçiriyor. HES Projesi Sakarya'nın en önemli projelerindendir. AK Parti belediyeciliğini, yatırımlarıyla şehre değer katan belediyecilik anlayışını göstermektedir" dedi.
AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, ilçe yönetimiyle birlikte SASKİ tarafından Sakarya Nehri üzerinde yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali'ni inceledi. Santral hakkında SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten bilgiler alan Mustafa Ak, "Sayın genel müdürümüz, SASKİ'nin suyu isale etmek için harcadığı enerji giderinin önemli bir kısmının bu santralden karşılanacağını belirtti. HES sayesinde enerjiye harcanan para Sakarya'ya yatırım olarak dönecek. HES, şehrimizin en önemli projelerindendir. Boşa akan Sakarya Nehri artık Sakarya'ya kazandıracak" diye konuştu.
AK Parti hükümetinin yenilenebilir enerji konusunda gerçekleştirdiği yasal düzenlemeler neticesinde son yıllarda yenilenebilir enerji alanında çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini de ifade eden Mustafa Ak, "Hükümetimizin gerçekleştirdiği yasal düzenlemeler neticesinde bugün Türkiye'nin tüm şehirlerinde yenilenebilir enerji yatırımları gerçekleştiriliyor. İşte Sakarya'da da bu alanda Sakarya Büyükşehir Belediyemiz yılda 6-7 milyon TL'lik kazanç sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor. Bu önemli yatırımı şehrimize kazandıran başta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'nu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'i ve emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
HES hakkında detaylı bilgiler paylaşan Rüstem Keleş ise, santralin biran evvel hizmet vermesi için hummalı bir şekilde çalışıldığını belirterek, "Santralimizin tamamlanması ve biran önce enerji üretmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah Mart ayında enerji üretmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.
(BCT-UU)

21.01.2013 17:08:15 TSI

Editör: Wan Haber