Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında Mevlid Kandilinin, Hz. Peygamber'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanı olduğunu belirterek, "Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, dindarlığımızın temel hedefi olmalıdır" dedi.
Müftü İlyas Serenli Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, "23 Ocak Çarşambayı 24 Ocak Perşembeye bağlayan gece Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (as)'ın hicri takvime göre doğum yıl dönümü olan Mevlid kandilini idrak edeceğiz. Milletimiz ve bütün İslam âlemi bu yılda yeni bir heyecanla Allah'ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz Muhammed (sav)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır" diye konuştu.
Hz. Peygamber'i sevmek ve onu örnek almak demenin; "Onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek" olduğunu belirten Müftü Serenli, "O'nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Onu sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin ve sîretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın rehberi yapılmasıdır" dedi.
Mevlid Kandilinin, Hz. Peygamber'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanı olduğunu belirten Serenli, "Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, dindarlığımızın temel hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Sakaryalı hemşerilerimizin kandilini tebrik eder, sağlık, huzur, sevgi ve barışa vesile olmasını dilerim" diye konuştu.
(SC-İÇ)

22.01.2013 17:38:58 TSI

Editör: Wan Haber