Sakarya Müftüsü İlyas Serenli başkanlığında toplanan vaizler toplantısında alınan karar çerçevesinde yapılması planlanan "I. Dönem Üç Aylık Vaaz ve Sunum Hazırlama Dersleri" projesi hayata geçirildi.
Proje kapsamındaki ilk Seminer Programı Pazartesi günü yenilenen yüzüyle yeniden hizmete giren Sakarya Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Program, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli'nin açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra ise Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, bir selamlama konuşması yaptı.
Seminer Programının sabah oturumunda Adapazarı Vaizi İlyas Şanlı tarafından katılımcı din görevlilerine yönelik, öğleden sonra oturumunda ise Sakarya Merkez Vaizi Gülay Sözbir tarafından katılımcı Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik birer seminer verildi.
Sakarya Müftülüğü tarafından organize edilen Programa; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Suiçmez ve Yunus Acar, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanları, Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldılar.
Projeye göre; Seminerler, Sakarya Müftülüğü bünyesinde görev yapan Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmanları tarafından verilecek. Camilerinde bizzat yüz yüze vaaz eden veya vaaz etmek isteyen din görevlileri ile Adapazarı, Arifiye, Erenler ve Serdivan ilçelerinde Kur'an Kurslarında görev yapan Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik gerçekleştirilecek. Seminerlerde; örnek vaaz sunumu, vaaz hazırlama teknikleri ve ideal bir vaaz sunumunda dikkat edilmesi gereken hususlar hedef kitleye aktarılacak.
(SC-İÇ)

10.01.2013 09:59:22 TSI

Editör: Wan Haber