9 ilden 63 İlçe Milli Eğitim Müdürü Sakarya Bölge İstişare Toplantısında Sakarya Elmas Garden İnn Otel'de bir araya geldi.
Sakarya Bölge İstişare Toplantısına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyin Acır, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı Bekir Erdoğan, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Tuncay Aklan, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Grup Başkanı M. Fuat Kenç, Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yetenekleri Geliştirme Grup Başkanı Necati Bilgiç, Sakarya, Eskişehir, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bilecik, Bartın, Bolu ve Amasya İl Milli Eğitim Müdürleri ile 9 ile bağlı 63 ilçenin ilçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
Milli Eğitim Müdürleri Sakarya Bölgesel İstişare Toplantısının açılış konuşmasını yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı her okulun, her ilçenin ve her ilin milli eğitimde farklı ve örnek uygulamalarının olduğunu belirterek, Bakanlık temsilcilerini Sakarya'da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Yapılan toplantının bundan sonraki çalışmalara örnek teşkil edeceğini kaydeden Sandıkçı, çalışmaların daha da fazla ivme kazanacağını kaydetti.
Sandıkçı'nın ardından selamlama konuşması yapan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyin Acır, Bakanlık olarak 2011 yılından buyana ciddi bir değişim süreci başlattıklarına dikkat çekerek şöyle dedi: "Bugün burada gerçekleştireceğimiz bölge toplantıların yurdun 11 farklı bölgesinde gerçekleştiriliyor. 9 ilden 63 ilçenin Milli Eğitim Müdürleri yaptıkları çalışmaları ve karşılaştıkları sorunları bizlerle paylaşacaklar. Yarın da Bakanlık temsilcileri olarak bizler Sakarya'da okul ziyaretleri gerçekleştirerek, öğretmenlerimizi okul idarecilerimizi okullarında görerek çalışmaları yerinde denetleyeceğiz."
Acır'ın ardından konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise önemli bir uygulamaya Sakarya olarak evsahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, "Bu tür toplantılar her zaman faydalı ve verimli olmuştur. Bizim en önem verdiğimiz konuların başında eğitim gelir. Eğitim toplumun büyük bir kesimini ilgilendirir. Son dönemde yapılan değişikliklerin faydalı olduğunu görüyoruz. Bu yıl illerimiz kendi yatırım programlarını yaparak hedeflerini belirlediler. Şimdiye kadar itiraz ettiğimiz bir çok konu ortadan kalmış durumda. Uygulamadaki problemlere burada çözüm bulunacak. Eğitimdeki değişimi başarıyla gerçekleştireceğimiz inanıyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 9 ilin İl Milli Eğitim Müdürleri basına kapalı olarak 15'er dakikalık illerindeki uygulamaların sunumlarını gerçekleştirdiler. İllerin sunumlarının ardından Bakanlıktan gelen Daire ve Grup başkanlarının gerçekleştirecekleri sunumlarla toplantıya devam edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyin Acır ve 4 Grup başkanı yarın Sakarya'daki okullarda incelemelerde bulunacaklar.
Bölgesel İstişare Toplantısının sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.
(SC-İÇ)

21.01.2013 11:50:13 TSI

Editör: Wan Haber