Başkanlığını Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın eşi Hatice Aktaş'ın yaptığı Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği (EMHAYAD) Sakarya Şubesince düzenlenen Şehit ve Gazi ailelerine yardım etmek ve üniversitede öğrenim gören öğrencilere burs imkanı sağlamak amacıyla düzenlenmiş olan dayanışma toplantısı Pamukova İlhan Tan Tesislerinde Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün eşi Emine Hayriye Büyük'ün katılımı ile gerçekleştirildi.
Düzenlenen dayanışma toplantısında Emine Hayriye Büyük, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılmış olan "Koruyucu Aile Seferberliği" konusunda katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.
Konu hakkında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Fatma Sarıoğlu tarafından "Koruyucu Aile Seferberliği" konusunda hazırlanmış olan slayt gösterisi eşliğinde açıklamalarda bulunuldu.
Emine Hayriye Büyük toplantıda yaptığı olduğu konuşmada; "Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himaye ve öncülüklerinde Ankara'da başlatılmış olan Koruyucu Aile Seferberliğinin startını vermiş bulunmaktayız. Bu seferberlik kapsamında koruyucu aileyi özendirici tanıtım toplantıları ve faaliyetlerimiz devam etmekte olup, bu etkinliklerinizin çalışmalarımıza katkı sağlayacağına canı gönülden inanıyorum. Sakarya İlinin gönül elçisi olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde yapmış olduğumuz toplantıda, Koruyucu Ailelerimizin özverili, samimi ve gönülden bu işi yürüttüklerini, çocuklarımızı sıcak aile ortamına kavuşturduklarını gördük. Koruyucu Aile adaylarımız kafalarında oluşacak soruların cevabını sunacağımız slayt gösterilerde bulacaklardır. Yuvalarımızda, sevgi evlerimizde, onlarca aile sevgisine muhtaç yavrularımız olduğunu unutmayalım. Devletimiz onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor, bu kurumlarda çalışan personelimiz de bu yavrularımızla kendi çocukları, kardeşleri gibi gönülden ilgileniyor, ama bir aile kucağının sıcaklığını, bir babanın başını okşayışının verdiği mutluluğun yerini tutamaz. Onların ihtiyacı oyuncaklar, kitaplar olduğu gibi aynı zamanda aile sevgisidir. Sıcak aile ortamını özleyen çocuklarımız olduğunu unutmayalım, bu yavrularımızı hasret oldukları ortama kavuşturmak için hep birlikte gönül elçileri olmalıyız. Koruyucu ailelerimizin yapmış oldukları bu hizmetleri çok ulvi ve önemli görüyor, kendi öz evlatlarından ayırmayarak çocuklarımızı yetiştiren, topluma kazandırılması konusunda katkı ve desteklerinden dolayı tüm Koruyucu Ailelerini ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelini kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.
(SC-İÇ)

23.01.2013 12:25:23 TSI

Editör: Wan Haber