Sakarya Adalet Girişimi, 388. hafta eyleminde tüm dünyada insanlar sulh içinde yaşayana kadar hakkına razı olmayıp, zulmedenlerle mücadeleye devam edeceğini belirtti
Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına 388. hafta basın açıklamasını Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi'nden Sâhir Akça okudu.
"İnsanlığımız ve inançlarımız gereği bütün dünyada yapılan haksızlık ve zulümlere karşı adâleti savunmaya, zâlimlere karşı dik durmaya, hakkı ve haklıyı savunmaya devam edeceğiz" diyen Akça; "İnsanımızın mutlu, huzurlu, sulh ve refah içerisinde yaşamasını istiyor, bu çabalarımızı da bunların bir göstergesi olarak kabul görmesini arzu ediyoruz. Bunu hem ülkemiz hem de dünyamız için istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İnanç ve ibadet hakkının önündeki engellerin devam ettiğini ve özellikle namaz ibadetinin gerçekleştirilmesinde gerek kamuda gerekse özel sektörde hâlâ ciddi sorunlar yaşandığını belirtti. Asgari ücret konusunda çalışanların emeğinin hakkının verilmemesini eleştiren Sâhir Akça, patriotların ve Amerikan askerlerinin gelişinin halkın hassasiyetlerinin dikkate alınmaması olarak değerlendirdi.
SAGİR adına açıklama yapan Sâhir Akça, emperyalist güçlerin saldırganlığının son olarak Mali'de boy gösterdiğini bildirdi. Akça, konuyla ilgili "Dünya emperyalist sömürgecileri ise gözlerine nereyi kestirdilerse, işlerine nasıl geliyorsa, nerede soygun ve sömürü yapabileceklerse hemen bir bahane, bir yalan ile hemen o ülkenin üzerine çöküyorlar. Rusya ile savaşırken aslan olan Afganistan, batılıların soygunlarına olumlu cevap vermeyince kötü çocuk oldu ve yıllarca orada bir insanlık ayıbı, utancı yaşanmaktadır. Irak'ın başına gelenler de ibretlik... İşte Suriye'ye yaptıkları, perişan ve viran bir ülke. Ya Mali ne etmişti Fransız Lejyonerlerine? Aynı Libya'da yaptığı gibi, oraya da hemen saldırdı ve en büyük petrol vurgununu gerçekleştirdi. Bakalım Mali'den neler çalacaklar, ne kadar milyon insan katledilecek, sakat, yetim ve dul bırakılacak? Malililere ise perişanlık, pişmanlık, kan, gözyaşı ve yıkılmış umutlar ile sömürüldükleri yanlarına kâr kalacak!" ifadelerini kullandı.
(SC-İÇ)

10.02.2013 09:18:13 TSI

Editör: Wan Haber