Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 28 Ağustos gecesi Kadıköy Göztepe 'deki bir oto galeride gerçekleştirilen para kasası hırsızlığıyla ilgili çalışma başlattı.
 
Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, galerinin arka kapısından giren 4 şüphelinin çaldıkları para kasasını bir araca yükleyerek kaçtıklarını belirlerdi. Sokak üzerindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinden şüphelilerin kimlikleri belirlendi.
 
Ardından Pendik'teki adreslerinde, Sezer B. (29), Eray Ş. (26), Sercan A. (26) ve Emrah A'nın (28) yakalanarak gözaltına alındı.
 
Emniyete getirilerek sorgulanan şüphelilerin ifadelerinde, suçlamaları kabul ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin, Pendik'deki bir tamirhanede oksijen tüpüyle açmaya çalıştıkları para kasanın içerisindeki 25 bin lirayı yaktıkları tespit edildi. Üst bölmesinde bulunan bin dolar para ile 14 parça ziynet eşyasını aldıktan sonra ise kasayı Tuzla bölgesinde bir yol kenarına attıkları anlaşıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.
 
 
MEHMET AKTARAN / DHA
Editör: Wan Haber