Aydın’da, annesinin sevgilisiyle kaçan ancak daha sonra yakalanıp, devlet korumasına alınan 16 yaşındaki H.T.’yi kaldığı bakım ve rehabilitasyon merkezini tabancayla basıp kaçıran 23 yaşındaki Ö.T., polis tarafından yakalandı. Ö.T., sevk edildiği adliyede tutuklanırken, H.T. tekrar devlet korumasına alındı.

Boşandığı eşinden iki kızı olan 34 yaşındaki M.T., yaklaşık 1.5 yıl önce Ö.T. ile tanışıp, birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, Ö.T., bir süre sonra birlikte olduğu M.T.’nin kızlarından H.T. ile de ilişki yaşamaya başladı. İlişkilerinin farkedilmesi üzerine Ö.T., H.T. ile birlikte kaçtı.

Anne M.T., polise gidip şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Ö.T ve H.T.’yi yakaladı. H.T., annesinin isteği üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait Girne Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi.

Ö.T., ise polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ancak, ertesi gün Girne Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’ni ruhsatsız tabancasıyla basan Ö.T., görevlileri etkisiz hale getirip H.T.’yi kaçırdı. Merkezdeki görevlilerin durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis, ikiliyi tekrar yakaladı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ö.T., tutuklandı. H.T., ise tekrar devlet korumasına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Editör: Wan Haber