Türk şiirinin isimsiz kahramanlarından şair Celal Silay Karşıyaka'da anıldı. Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi'nce düzenlenen etkinliğe Şiir Atölyesi üyeleri ile şiir severler katıldı. Etkinlikte Celal Sılay'ın Türk şiirine yaptığı katkıya vurguda bulunuldu.
Şiir Atölyesi yönetmeni şair Veysel Çolak, şair Celal Sılay'ın hayatını anlatarak Türk Şiirine katkılarının önemli olduğunu vurguladı. Celal Sılay'ın hakkı yenmiş bir şair olduğunu vurgulayan Veysel Çolak, "Şair Sılay, görünen gerçek içerisindeki saklı gerçeği aradı. Hayatı ve insanı gözetti, hiçbir şiir akımına dahil olmayarak kendi şiirini yarattı, her bakımdan özgün bir şair oldu" dedi. Katılımcıların da düşünce paylaşımlarıyla süren anma etkinliğinde Şiir Atölyesi katılımcıları Sılay'ın şiirlerinden örnekler sundu.
Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi her cumartesi günü saat 14.00'te Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde akademik düzeyde şiir eğitimi dersleri veriyor. Herkese açık olan bu ücretsiz çalışmalar Türk şiirine yeni şairler de kazandırıyor. Ayrıca kusursuz bir şiir tarihi oluşturmak için her ay önemli bir Türk şairi anılıyor, şiirleri irdeleniyor ve şiirlerinden dinleyicilere örnekler sunuluyor.
(BK-)

07.02.2013 12:03:53 TSI

Editör: Wan Haber