Şırnak'ın Cizre Kaymakamlığı'nın başlattığı 'Okur Yazar Projesi' kapsamında şair ve yazar Bestami Yazgan, Cizreli gençlerle buluştu.
Cizre Kaymakamı Şenol Koca'nın talimatı ile Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan Cizre Edebiyat Günleri kapsamında her ay 100 lise öğrencisi bir yazarla buluşuyor. İlki Kasım ayında gerçekleşen 'Okur Yazar' buluşmasının Ocak ayı konuğu şair ve yazar Bestami Yazgan oldu. Cizre Öğretmenevi'nde gerçekleşen etkinlikte Yazgan'ın 'Anne Sen Melek Misin?' adlı kitabı Cizre Kaymakamlığı tarafından öğrencilere hediye edildi. Yazgan, Yunus Emre'nin hayatını, şiirlerini ve ondan esinlenerek kaleme aldığı şiirlerini anlattığı programda öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Yazgan, Cizre'de gençlerle buluşmasının kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, kendisini dinledikleri için gençlere ve gençlerle buluşmasına vesile olan Cizre Kaymakamı Şenol Koca'ya teşekkür etti.
Öğrenciler, her ay farklı bir yazarla tanışmanın, bir yazarı dinlemenin ve bir yazara kitabını imzalatmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, Yazgan'a teşekkür ettiler.
(AY-YRT-CC-Y)

18.01.2013 10:21:29 TSI

Editör: Wan Haber