Konya'nın Beyşehir İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz'ın da şiirlerinin yer aldığı "Üstü şiir altı şair" isimli şiir kitabı çıktı. Aralarında çeşitli illerde yaşayan vali yardımcısı, kaymakam, cumhuriyet başsavcısı ve öğretmenlik mesleğini yürüten 6 değişik meslek grubundan, 6 şairin şiirleri de kitapta yer aldı.
Bir yayınevi tarafından satışa sunulan 160 sayfadan oluşan ve 6 ayrı şairi bir araya getiren kitap, internetten de satılıyor. Kitapta, lise çağlarından beri şiirsel çalışmalar içerisinde yer alan, evli ve 2 çocuk babası, 37 yaşındaki Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz'ın da 20 şiiri bulunuyor. 11 yıllık memuriyet hayatı içerisinde son 7 yılını Cumhuriyet Savcısı olarak yürüten, Beyşehir Adliyesi'ne ise yaklaşık 1,5 yıl önce Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Özyılmaz, ilçede şiire olan merakıyla biliniyor.
6 MESLEK GRUBUNDAN ŞAİRİN 120 ŞİİRİ
Şairlerin ayrı ayrı bakış açıları, izlenimleri, duygu ve olayları algılamalarını çarpıcı bir şekilde ortaya koyan kitapta, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz, öğretmenler Ali Parlak ve Nazlı Karadoğan ile şair Mahmut Özkoca isimleri yer alıyor. Yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ardından ortaya çıkarılan kitabı gazetecilere tanıtan Başsavcı Özyılmaz, Beyşehir'de kaleme aldığı kendi şiirlerinden de bir bölümünü kameralar önünde okudu. Şiir kitabında kendisine ait 20 şiirin bulunduğunu belirten Özyılmaz, "Proje, Türkiye'nin 6 farklı kentinden 6 kişi ile ortak çıkarılan bir kitap oldu. Şair bir arkadaşımızın teklifi ile bu projeye dahil olduk. 20'şer şiirle projeye katıldık. Bu ay içerisinde Sokak Kitapları yayınlarından piyasaya çıktı. Şu anda İstanbul'daki yayınevlerinde ve internetten de kitabımız satılıyor" dedi.
ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR ÇALIŞMA...
Şiir kitabının Türkiye'de belki çok örneği olmayan bir çalışma olduğunu vurgulayan Özyılmaz, tarzları, hayata bakış açıları, deneyimleri, hayattan devşirdikleri farklı 6 ayrı yönelimin bir bileşimi olarak tanımlanabileceğini aktardı. Kitaptaki şiirlerin birkaçını Beyşehir'de görev yaptığı süre içerisinde kaleme aldığını kaydeden Özyılmaz, şiirlerin bazılarının sanatçı Bedirhan Gökçe tarafından ulusal bir radyo kanalında yorumlandığını da ifade etti.
YENİ BİR ŞİİR KİTABI YOLDA
Satışa sunulan şiir kitabının içerisinde olmayan ve ayrı bir kitap daha oluşturabilecek kendisine ait çok sayıda başka şiirlerinin de olduğunu ifade eden Özyılmaz, "Onları da bu yıl içerisinde kitaplaştırmayı düşünüyorum. Ayrıca, bir roman denemem de var. Birbirini görmeyen, duymayan ve birbirinden habersiz 3 gencin eylemlerinin sonuçlarının kesişen bir hikayesi, iç içe geçmiş dünyaların birbirinden bağımsız olmadığını, zihinlere kazımayı amaçlayan bir roman denemem var. Bunun dışında mesleğin biraz zihinsel ve mesai anlamında yoğunluğu nedeniyle tabi çok fazla bu tarz çalışmaları sonlandırmakta veya kısa sürede bitirmekte zorlanıyorum. Zaman kısıdı içerisinde, kendimizden, ailemizden ödün vererek, bazen müsaadelerini alarak bu tarz çalışmaları sürdürmeye çalışıyoruz. Biraz uykumuzdan ve kişisel bazı zevklerimizden özveride bulunuyoruz" diye konuştu.
(ARÖ-AH-Y)

25.01.2013 14:34:04 TSI

Editör: Wan Haber