İstanbul Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli banka ATM'lerine kart kopyalama düzeneği yerleştirerek yaklaşık 300 bin TL kazanç elde eden şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, banka ATM'lerine yerleştirdikleri düzenekle vatandaşların kart bilgilerini kopyalayan ve haksız kazanç elde eden şebekeyi takibe aldı. Zanlıların kopyalanan ve şifresi elde edilen banka ve kredi kartı bilgileri kullanarak ikiz kartlar oluşturdukları, bu sahte kartlarla Türkiye ve yurtdışında ATM'lerden nakit para çekimleri yaptıkları belirlendi. 6 aylık çalışmalar sonucunda 10 Ocak günü Kağıthane, Güngören ve Esenler'de 3 farklı adrese operasyon düzenledi. Polis kamerası tarafından görüntülenen operasyonda 2 encoder cihazı, 1 kart yazıcı cihazı, 9 kart kopyalama aparatı ve kamera düzeneği, 1 sahte kimlik, 2 bilgisayar, 1 harddisk, 2 flashdisk, 37 manyetik şeritli kart, cep telefonu, çok sayıda kart kopyalama aparatı imalatı ve montajı için gerekli elektronik malzeme ele geçirildi.
Zanlıların çeşitli banka ATM'lerine kart kopyalama düzeneği yerleştirerek bankamatik ve kredi kartları bilgilerini kopyalayarak 300 bin TL haksız kazanç elde ettiği ortaya çıkarken olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından 2 zanlı savcılık talimatı eli serbest bırakılırken diğer 4 şahıs bugün adli mercilere sevk edildi.
(ÖFA-AS-İK-Y)

14.01.2013 12:19:10 TSI

Editör: Wan Haber