Kütahya'nın Gediz ilçesinde, sahte kimlikle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kadın yakalandı.
Bir ihbarı değerlendiren polis, Yunuslar beldesinden Gediz istikametine doğru gelen 34 GD 1281 plakalı otomobili, içinde bulunan şahısların hırsızlık olaylarına karışmış olabileceği şüphesiyle ilçe girişinde durdurmak istedi. Şüpheli araç sürücüsü polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Söz konusu aracı takibe alan polis ile şüpheli araç arasında kovalamaca başladı. Bu sırada araçtan "sıfır anahtar" tabir edilen, üretim ve çoğaltılması yasak olan anahtarların atıldığı görüldü. Daha sonra araç Uluoymak Caddesinde sürücüsü ve içerisinde bulunan 3 kadınla birlikte yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinde ve araçta yapılan aramada A.Ç., Y.Ç. ve M.T. adına düzenlenmiş sahte kimlikler ve çok sayıda değişik tür kadın kıyafeti ele geçirildi.
Şahısların alınan ifadeleri doğrultusunda tüm şüpheleri değerlendiren polis, geniş çaplı kimlik araştırması başlattı. Şahısların nüfusa kayıtlı oldukları yerler, polis birimleriyle paylaşılan bilgiler ve cevabı alınan faks yazışmalarında nüfus cüzdanı değiştirme müracaatlarında atılan imzalar ile polis merkezinde alınan ifade tutanaklarında bulunan imzaların farklı olduğu anlaşıldı. Yapılan araştırmalar sonunda A.Ç.'nin Z.G., Y.Ç.'nin D.K., M.T.'nın ise Z.Ç. oldukları belirlendi.
Sahte kimlikler üzerinden yapılan G.B.T. sorgusunda şahısların suç kayıtlarının bulunduğu, ancak aranmadıkları, Z.G., D.K. ve Z.Ç.'nin 4'er ayrı suçtan arandıkları tespit edildi. Adliyeye sevk edilen Z.G., D.K. ve Z.Ç. tutuklandı.
Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, "Önemsiz gibi görünen bir telefon ihbarının ciddiyetle değerlendirilmesi sayesinde, aramızda masum gibi dolaşan birçok suçlu kendisini daha fazla gizleyemiyor. Suçlular bu yöntemlerle yakalanıp adalet önüne çıkartılarak hak ettikleri cezalara çarptırılıyor" dedi.
(MA-EFE-MŞ)

16.01.2013 12:31:38 TSI

Editör: Wan Haber