Wan Haber Merkezi

Açılan sahte hesaplarla para, kontör, hakaret, küfür gibi yorumlar yapılıyor. Bunu öğrenen hesap sahipleri ise sert tepki göstererek, adli makamlara başvuruyor.

1,5 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif kullanılan sosyal medya ağı olan Facebook’ta, sahte isimle hesap açanlar büyük tepki topluyor.

Facebook’ta, adına sahte hesap açılarak bazı arkadaşlarına olumsuz yorumlarda bulunulduğunu ifade eden Emre An, “Geçtiğimiz günlerde gazeteci meslektaşımız İlhan Siyahtaş’ınTuşba Belediyesi hakkında yapmış olduğu haber sonrasında, meslektaşımız Siyahtaş ve Tuşba Belediyesi arasında sözlü tartışma yaşanmıştır. Olayın ardından meslektaşımız İlhan Siyahtaş sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştır. Benim adım kullanılarak, şahsımla ilgisi olmayan kişi veya kişilerce çirkin eleştiriler yapılmıştır. Adıma açılan sahte bir hesaptan kişi veya kişilerce meslektaşımıza yönelik çirkin eleştirileri kınıyor, hakkımda yapılan karalamaların dikkate alınmamasını belirtmek isterim. Ayrıca bunu yapanlar hakkında en kısa sürede hukuki işlemlerin yapılacağını ifade etmek isterim” dedi.

33-002.jpg

44.jpg

 

Editör: Wan Haber