İzmit Kandıra turnikelerinde uygulama yapan polis ekipleri, durdurdukları bir araçta yaptıkları aramada şifreli bir kasa içine gizlenmiş sahte Amerikan doları yapımında kullanılan solüsyon ve 20 bin 480 adet sahte banknot ele geçirdi.
Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Kandıra turnikeler mevkiinde asayiş ve trafik uygulaması yapan İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, şüphelendikleri 33 CAP 74 plakalı bir aracı durdurdu. Araç içinde arama yapan polis ekipleri, aracın bagajındaki şifreli çelik kasa içinde ne olduğunu sorunca şahıslar bilmediklerini belirtti.
Bunun üzerine araç içindeki Selahattin İ. (62), Ziver Ö. (18), Ahmet Ö. (48) ile Nijerya uyruklu olan ve Birleşmiş Milletler sığınmacısı olarak ülkemizde yaşayan Michael O. (37) isimli şahıslar kasa ile birlikte polis merkezine götürüldü. Şifre ile açılan kasa içerisinden toplam 20 bin 480 adet siyah renkte olan sahte Amerikan doları banknotu ile banknotları dolar rengine çevirmede kullanılan solüsyon ele geçirildi. İfadelerinde şahısların ticaret yapmak için Mersin'den geldikleri, kasa içinde ise para olduğunu zannettiklerini söyledikleri öğrenildi. İşlemleri tamamlanan 4 kişi adliyeye sevk edildi.
(UU-Y)

15.02.2013 15:24:47 TSI

Editör: Wan Haber