Erciş İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi ve Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki çok sayıda sözde diş muayenehanelerini denetledi. Sahte diş hekimliği yapan kişilere düzenlenen denetim kapsamında çoğu yer, yapılan inceleme sonrası işlem yapılarak mühürlendi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erciş İlçe Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ali Furkan Gümüş, denetimlerin devam edeceğini ve aylık yer değiştiren kaçak diş muayenehanelerine göz açtırılmayacağını kaydetti.

Bu tarz yasal olmayan yerlerin kapatılarak ilçe genelinde denetimlerin sıklıkla yapılacağını dile getiren Gümüş, “Vatandaşlarımızdan dikkate alınması gereken bir konuyu belirtmek isterim; sahte diş hekimleri, uygulamalardaki gerekli tedbirleri almadıkları için hasta hayatını tehlikeye atmaktadırlar. Bu denetim sonucu kaçak olarak çalıştırılan yerlerde, sterilizasyon ve hijyen kavramlarını bilmedikleri için toplum sağlığı açısından çok büyük önem taşıyan hepatit (sarılık), AİDS, tüberküloz (verem) gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olmakla beraber büyük tehlikeler tespit edilebilinir. Vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını gerçek diş hekimlerinden yapmalarını önermekteyiz. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecektir" dedi. İHA

 

Editör: Wan Haber