Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ve Başiskele Kent Konseyi'nin koordinesiyle yürütülen "Başiskele Orkestrasını Kuruyor" isimli müzik yarışması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti.
Geçtiğimiz akşam tüm katılımcılar ile belediye temsilcilerinin katıldıkları yemekli programda ise ödül töreni gerçekleştirildi. Başiskele Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen ödül programı, proje koordinatörü ve kültür ve sosyal işler müdürü yardımcısı Öznur Altıntaş'ın konuşmasıyla başladı. Altıntaş, yarışmaya katılan herkese teşekkür ederek, "Burada kazanan kaybeden yok. Sadece en iyi performanslar ödüllendirilecek" dedi. Vokal ve enstrüman dalında düzenlenen yarışmada en iyi vokal performansı sergileyerek gitar ödülünü kazanan Sercan Işıkveren'e ödülünü Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz adına başkan yardımcısı Köksal Ayabakan takdim etti. En iyi enstrüman performansı birincisini açıklamak üzere kürsüye gelen Başiskele Kent Konseyi Başkanı Fahri Uslu, "Yarışmanın sonuçlanması ve ödüllerin verilmesi aslında bir son değil. Bu sadece iyi bir başlangıç oldu. Ben Başiskele Orkestrası'ndan çok umutluyum" dedi.
En iyi performans ödülünü kazanan Murat Aksu, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı. En iyi vokal dalında birinci seçilen Sercan Işıkveren ve vokal dalında ikinci olan Murat Ekşi'nin performansının ardından tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edildi. Yarışma koordinatörü ve müzik öğretmeni Fırat Nadir Bilgin'e teşekkür plaketini başkan yardımcısı Köksal Ayabakan takdim etti. Bilgin, orkestranın kurulmasıyla güzel bir adım atıldığını ifade ederek, "Bundan sonra sadece Kocaeli'de değil tüm Türkiye'de sahne almaya çalışacağız" diye konuştu.
(UU)

09.12.2012 15:13:58 TSI

Editör: Wan Haber