Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, partisi MHP'den istifa ettiğini açıklamasının ardından MHP Tosya İlçe Teşkilatı sert tepki gösterdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Tosya İlçe Teşkilatı yaptığı yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, "Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'in yaptığı açıklamaları ve tespitleri bizde doğru olduğunu teyit ediyoruz. Biliyoruz ki: son üç yıldır Tosya Belediyesi'nin sunduğu hizmetler halkımız tarafından takdirle, taltifle ve dua ile karşılanmaktadır. Fakat basın bildirisinde yer alan sonraki satırlar, son dönemde ilçemiz kamuoyunun da malumu olan gelişmelerle beraber düşündüğümüzde, bazı sorular sormamızı gerekli kılmaktadır. Ne oldu da "Başkan istifa ediyormuş, Başkan başka partiye geçiyormuş söylentileri çıktı? Ne oldu da çıkan söylentiler üzerine başkan ağlayarak 'Ben bu kadar vefasız adam mıyım, böyle bir şey yaparsam yüzüme tükürün' demesine rağmen önce bağımsız kalacağını sonra yeni bir yol haritası çizeceğini ilan etti. Başarısını hep beraber gördüğümüz yol haritası, olması gerektiği şekilde siyasi kurum ve kadrolar tarafından çizilip halka sandıkta beş yıllığına onaylatılmış iken; Ne oldu da, 100 küsür yıllık Tosya Belediyesi tarihinde ilk defa bir başkan, yol ortasında tek başına yeniden yol haritası çiziyor? Başkan bu soruların cevabını mutlaka kendisini seçen Tosya halkına vermek zorundadır" dendi.
Ayrıca sorulan sorulara MHP Tosya İlçe Teşkilatı cevaplandırarak, yaptıkları yazılı açıklamadı şunlara yer verildi: "Başkan kişisel olarak ya takdir ve taltifler karşısında ayakları yerden kesilmiş, egosunu dizginleyemez hale gelmiş, ya da maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor. Meselesi halka hizmet olmayan birileri Tosya'yı, Tosyalıları düşünmeden, sadece parti taassubuyla Tosya'mıza nifak tohumları ekiyor. Fitne ağaçları dikiyor. Zaman daha birçok soruyu ve cevabını ortaya çıkaracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Tosya İlçe Teşkilatı güzel Tosya'mıza yanlış yapanların karşısında, hizmet yapanların her zaman yanında olacağımızı bir defa daha siz değerli hemşehrilerimizin bilgilerinize sunarız"
(RY-SA)

23.01.2013 17:35:50 TSI

Editör: Wan Haber