Tosya Belediye Başkan Kazım Şahin, kentsel dönüşümle ilçenin çağ atlayacağını söyledi.
Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi almak ve süreci yerinde incelemek amacıyla İstanbul Esenler Belediyesi'ne giden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanlığındaki heyet, Tosya'ya döndü.
Esenler Belediyesi'nde kentsel dönüşüm ile ilgili bir dizi araştırma ve inceleme gezisi yapan, planları inceleyen ve uygulamayı yerinde gören Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanlığındaki teknik heyet, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile uzun süren görüşmelerde bulundu.
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, yapıla inceleme sonrasında yaptığı açıklamada; "İlçemiz Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın tam merkezindedir ve bilindiği üzere kentsel dönüşüm çalışmaları da deprem tehlikesi yüksek olan bölgelerle çarpık yapılaşmanın üst seviyede olduğu alanlarda uygulamaya konuluyor. Vatandaşlarımızın sağlıksız yapılar içerisinde yaşamasına müsaade edemeyiz. Tosya'nın kanayan bir yarası olan çarpık yapılaşma konusunda da kentsel dönüşüm ile birlikte büyük bir yol kat etmiş olacağız, deyim yerindeyse çağ atlayacağız" dedi.
(Vİ-RY-SA)

13.01.2013 15:24:51 TSI

Editör: Wan Haber