AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gittikleri her yerde vatandaşların kendilerine en çok yeni anayasayı sorduğunu söyledi.
2013 yılında yeni anayasa konusunda somut adımlar atılacağını belirten Milletvekili Şahin, Türk halkının hasretle sivil demokratik anayasayı beklediğini vurguladı. hin, "Genel seçimlerden önce yeni Anayasa yapmak için halkımıza söz verdik. Bu sözümüzü tutacağız" dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kısa süre önce Meclis Anayasa Komisyonu'nun Mart ayı sonuna kadar çalışmalarını bitireceğiniöylediğini vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, "Sayın Başbakanımız da bu açıklama sonrasında Meclis Anayasa Komisyonu'ndan bir uzlaşma çıkması umudunu vurguladı. Ardından da uzlaşma çıkmasa da AK Parti'nin yoluna devam edeceğini net cümleler ile söyledi" dedi.
Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda kimsenin şüphesi bulunmadığını ifade ede eden Hüseyin Şahin, Meclis'teki dört siyasi partinin bu konuda halka sorumlu olduğunu belirtti. Milletvekili Şahin, "Bugüne kadar parlamento çatısı altında, halkın seçtikleriyle birlikte anayasa yapma şansı olmadı. 1961'de ve 1982'de askeri vesayet vardı" diye konuştu.
Yürürlükteki anayasanın Türkiye için büyük sıkıntılara yol açtığını dile getiren Milletvekili Hüseyin Şahin, anayasanın yürürlükte olduğu 30 yılda 17 kez değiştiğini, 2 değişiklik düzenlemesinin de yarıda kaldığını söyledi. Şahin, "Mevcut anayasa kuvvetler arası ilişkilerde de sıkıntılar meydana getiriyor. Nitekim anayasa yürürlüğe girdiğinden beri kuvvetler arasında ciddi çatışmalar, ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntılar ülkeyi yönetenlerin kişisel becerileri, tahammülleri ve sabırlarına bağlı olarak aşılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar bir şekilde geldik ama bundan sonra böyle devam etmesi zor. Çünkü 2014'ten itibaren cumhurbaşkanını mızı halk seçecektir. Böylece daha büyük sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Bunları öngörmek kehanet değildir" ifadelerini kullandı.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye'nin istikrarın devamı için başkanlık sistemi ile yönetilmesi gerektiğini söyledi.
(MŞ)

07.02.2013 13:36:43 TSI

Editör: Wan Haber