AK Parti Bursa Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin 2012 yılını değerlendirdi.
2012 yılında AB'de ekonomik krizin derinleştiğini, Ortadoğu'da iç çatışmalar ve rejim değişiklikleri damgasını vurduğunu söyleyen Şahin, Türkiye'de ise AK Parti hükümetinin zamanında aldığı tedbirler ile Avrupa ve Ortadoğu'daki gelişmelerin ekonomiye etkilerinin düşük çaplı olduğunu ifade etti. Şahin açıklamasında, AB Dönem Başkanlığını yapan Kuzey Kıbrıs iflasını açıkladığını, Yunanistan'ın derin bir kriz içine girdiğini, İspanya ve İtalya'nın iflasın eşiğine geldiğini, Fransa, İngiltere ve Almanya ekonomilerinin durağan bir seyir izlediğini vurguladı. Ortadoğu'da ise rejimlerin yıkıldığını, halkların demokrasi taleplerine kulak tıkayan diktatörlerin iktidarı bıraktığını, komşu ülke Suriye'de de aylardır iç savaşın sürdüğünü ifade eden Şahin, "Görüldüğü gibi 2012 yılında Türkiye bir yanda Avrupa'daki kriz, diğer yanda ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki iç çatışmaların arasında kaldı. Böyle bir ortam güçlü ve istikrarlı AK Parti iktidarından önce yaşansa ne olurdu? Anayasa kitabının fırlatılması ile girilen büyük ekonomik krizi hatırlayınca neler olacağını tahmin etmek hiçte güç değil elbette. Türk halkının ortak sesi olan AK Parti hükümeti ise yaşanacakları önceden görerek, gerekli tedbirleri aldı ve kararlılıkla uygulamaya soktu" şeklinde konuştu.
Hüseyin Şahin AK Parti hükümetinin 2012 yılına girerken öncelikle yüksek cari açık için tedbir aldığını ve ithalat kontrollü şekilde düşürdüğünü belirtti. AK Parti'nin Türk milletinin ortak sesi olduğunu söyleyen Hüseyin Şahin 10 yıllık iktidarları döneminde geçmişte hayal bile edilemeyen işlere imza attıklarını kaydetti. Şahin, "AK Parti iktidara geldiğinde eğitime bütçeden ayrılan pay 6. sıradaydı. Bu payı her yıl düzenli yaptığımız artışlar ile son 5 yılda birinci sıraya yükselttik. 2012 yılında da, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da ekonomik kriz, iç savaş gibi gelişmeler ile çevremizde oluşan ateş çemberini doğru, kararlı adımlar atarak başarılı bir sınav verdik" ifadelerini kullandı.
BURSA'YA YATIRIM YAĞDI
Şahin, 2012 yılı Bursa açısından değerlendirildiğinde otomotiv sektörünün daralan Avrupa pazarı nedeniyle sıkıntı çektiğini, fakat sektörün bulunan yeni pazarlar ve iç piyasadaki kampanyalar ile yılı başarılı kapattığını belirtti. Bursa'nın üretim ve ihracatta daha da iyi noktaya gelmesi için önemli adımlar attıklarını söyleyen Şahin, "Bursa'da Türk Eximbank Şubesi açılması yönündeki girişimlerimiz olumlu sonuçlandı. 7 tane Islah OSB kurmak için de düğmeye bastık. Uludağ Gümrük Müdürlüğü'ne yeni bir bina yapmak için gerekli ödeneği çıkardık. İnegöl'de gümrük müdürlüğü açtık, İnegöl Mobilya İhtisas OSB'de enerji ve alt yapı yatırımlarımız var" dedi.
Yatırımcılarının önünü açacak destekler verdiklerini belirten Şahin, Bursa'da termal yatırımlar ve tanıtımı çalışmaları ile turizmde büyük bir ilerleme kaydedildiğini anlattı. Açıklamasında 2013 yılı bütçesine de değinen Hüseyin Şahin 2012 yılında yaklaşık 351 milyar lira olan bütçenin 405 milyar liraya yükseltildiğini söyledi. Şahin, "Sayın Başbakanımızın liderliğindeki Türkiye bölgesel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ekonomideki yapısal meselelerin tek tek çözüldüğü, çağdaş bir demokrasiye ulaşma yolunda büyük adımların atıldığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Önümüzde daha büyük hedefler var. Bu hedeflere hep birlikte koşmaya 2013 yılında da devam edeceğiz. Dünyanın güçlü ekonomileri kuru bir yaprak gibi savruluyor. Türkiye ise halkın sürekli artan desteği ile iş başına gelen, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarı ile son 10 yılda ekonomi ve demokrasi alanında birçok başarıya imza atıyor. İnanıyorum ki 2013 yılı daha güzel ve bereketli bir yıl olacak" şeklinde konuştu.
(MŞ)

25.12.2012 15:27:59 TSI

Editör: Wan Haber