Şahinbey Belediyesi Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile asansörlerin yıllık bakım ve kontrollerinin yapılması için sözleşme imzaladı.
Şahinbey Belediyesi 27058 sayılı asansörlerin bakım ve işletme yönetmeliği gereği, kendisine devredilen asansörlerin yıllık bakım ve kontrollerinin yapılmasını yine aynı yasa çerçevesinde Türk Standartları Enstitüsü'ne devretti. Yapılan imza töreni ardından konuşan TSE Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş, Türk stantları olarak Şahinbey Belediyemizle ilçe genelindeki asansörlerin bakım ve kontrollerinin yapılması için bir yıllık protokol imzaladık. Bu protokolümüz öncelikle Gaziantep halkının can ve mal güvenliğini asansör anlamında risk edecek bütün faktörleri ortadan kaldırmak için çok önemlidir. Bu manada 900'ü teknik olan 1500 çalışanı olan yakın tarihte 10 bin dış inceleme uzmanıyla hizmet verecek olan güçlü kamu algısını tamamen özel müteşebbis ruhuyla şekillendirmiş olan enstitümüzle yapmış olması nedeniyle Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Riskli asansörlerin kullanımda olduğunu günümüzde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için Gaziantep halkının da bu sürece iştiraki çok önemlidir" dedi.
2011 yılında çıkan 27058 sayılı yasa gereği asansörlerin bakım ve işletme yönetmenliği gereği asansörlerin yıllık bakım ve kontrolü belediyelere devredildiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "yine aynı yasa bu yetkiyi bu alanda çalışan yetkili kuruluşlara devretmeyi vermiştir. Bizde Türkiye standartlarını koruyan ve uygulayan kuruluş olarak Türk Stantları Enstitüsü ile bir sözleşme imzaladık. Bir yıl süre ile Şahinbey bölgemizde ki tüm asansörlerin periyodik bakımları Türk Stantları Enstitüsü tarafından yapılacaktır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemli. Onun için bu konuda en yetkili en ciddi çalışan kuruluş olarak TSE seçtik. Çünkü birçok asansörün bakımının ötesinde periyodik kontrolleri çalışır durumda olup olmadıkları herhangi bir tehlike arz edip etmediği çok önemli bir husustur. Allah göstermesin bir kaza olduğunda vatandaşlarımızın hayatı söz konusu. Bu anlamda TSE ile sürekli diyalog içerisinde çalışıyoruz ve bu alanda en iyi kuruluş olan TSE ile protokol imzaladık. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Buna göre binalarda 6 durak dahil 150 TL alınmakta olup, artan her durak için 10 TL fiyat artmaktadır" diye konuştu.
(MDC-ÖK-Y)

15.01.2013 13:00:44 TSI

Editör: Wan Haber