Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Uşşaki Vakfı'nı ziyaret ederek, vakıftan yardım alan vatandaşlarla sohbet etti.
Vakfı ziyareti sırasında giyim ve ayakkabı yardımı alanlarla tek tek sohbet eden Kaymakam Turan, yapılan yardımları yerinde inceledi. Çocuklarla yakından ilgilenen Turan, vakıf faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Turan, "Bu güzel insanlarla iftihar ettiğimizi söylüyoruz. Ne kadar söylesek azdır. Çünkü bu insanlar halden anlayan güzel insanlardır. Biz vakıf medeniyeti üzerine inşa edilmiş milletiz. Dünyanın da muhteşem bir medeniyetini kurduk bu günde onun bir örneğini görüyoruz. Geçmişte atalarımız ve ecdadımız ne kadar muhteşem işler yapmışsa bu günde bu vakıfın müdürü Ömer bey gibi o muhteşem ecdadın dünyaya muhteşem örnekler sunmuş, insanı sevmiş, o muhteşem insanların torunlarından hayırlı evlatlarından birisi olan Ömer bey ve değerli arkadaşlarıyla bir kez daha ne kadar iftihar etsek azdır. Allah bu milletten razı olsun. Gazianteplilerden razı olsun. Hakikaten Gaziantep'in bütün insanları olağanüstü duyarlıdır" dedi.
"Allah afet vermesin, sıkıntı vermesin, kaza bela göstermesin Van'da deprem olduğunda da Gaziantep insanı hemen bir araya geldi. Elinden geldiği kadar maddi ve manevi her türlü yardımı anında organize etti ulaştırdı" diyen Kaymakam Turan, şöyle devam etti:
"Bugün de Suriye de yaşanan sıkıntılardan mütevellit, bu güzel insanlar gelen misafirlerimize kapıların gönüllerini açıyorlar. Uşşaki Vakfı yardıma muhtaç herkesin yanında, bunlar gönüllü çalışmalar, Allah rızası için yapılan çalışmalar. Kuran'ı Kerim ve sünnet ışığında yapılan çalışmalar."
Uşşaki Vakfı Gaziantep Müdürü Ömer Yetişkin, vakıf olarak Kaymakam Uğur Turan'a yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Kaymakamımızı buraya davet etmemizdeki asıl neden, bu yoksullarımızın sevincini bizimle paylaşması, onların sevincini bizimle birlikte görmesi ve kendisinin de sevinmesi için istemiştik. Sağ olsun kendileri de bizi kırmadılar. Allah başımızdan eksik etmesin. Uşşaki Vakfı haftanın altı günü yoksul insanlarımıza birbirinden leziz yemeklerin yanında, giyim mağazasından da halen ayaklarında terlikle çorapsız gelen yoksullar kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıyoruz. Bu yardımların hepsini Gaziantepli hayırsever destekleriyle mağazamıza getiriyoruz. Sonra da bu seçmiş olduğumuz birbirinden fakir olan içimizi sızlatan, yani tespit ederken dikkatti bir şekilde davranıyoruz. Şu anda bizim 2 bin kişilik bir listemiz var. Bu listemizi mağazamızda kıyafet ve ayakkabıları insanlarımız beğenilerine göre alıyorlar" diye konuştu.
(FS-MEF-Y)

06.02.2013 15:08:54 TSI

Editör: Wan Haber