Olası kar yağışlarına karşı erken önlem alarak araç ve gereçlerini hazır bulunduran Şahinbey Belediyesi, sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının ardından hazır bulundurulan ekiplerle, vatandaşların sorun yaşamaması için karla mücadele çalışması yaptı.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte olası kar yağışlarına karşı erken tedbir almanın avantajını yaşadıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında mağdur olmaması için karla mücadele etmek adına 3 adet aracımızı aynı anda tuzlama ve kar küreme yapabilen siteme çevirmiştik. Sabahın erken saatlerinde bu araçlarımızla birlikte 4 adet greyder, 3 adet tuzlama aracı, 5 adet büyük Rodel (kepçe), 1 adet Cisibi ve 70 personelimiz ilçemizin değişik bölgelerinde karla mücadele çalışması yapmıştır. İlk olarak öğrencilerin sorunsuz bir şekilde okullarına gitmesi için ilçe genelindeki okul yolu ve çevrelerinde kar temizleme çalışması yapan ekiplerimiz, vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde, sokak ve kaldırımlarla birlikte hastane önleri, alışveriş merkezleri önü ve sağlık merkezleri önlerinde hızlı bir şekilde kar temizleme çalışmaları yapmıştır" dedi.
Sabah yoğun bir kar yağışı ile uyandıklarını ifade eden vatandaşlar ise, "İşe gitmek için evden çıktığımızda Şahinbey Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmasını gördük. Araçlar yolların açılması için tuzlama ve kar küreme yapıyor, belediye personelleri ise yaya vatandaşların yürürken sorun yaşamaması için kaldırımlarda kar küreme çalışması yapıyordu. Bu duyarlı tutumundan dolayı Şahinbey Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(HD-SO-Y)

09.01.2013 16:48:17 TSI

Editör: Wan Haber