Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK bünyesinde hizmet veren gençlik merkezi ve sosyal tesislerin eğitim yuvası haline geldiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak adına, 15 sosyal tesiste toplam 14 bin 573 öğrenciye ücretsiz LYS, YGS ve SBS eğitimleri verildiğini söyledi.
Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi'nde LYS, YGS ve SBS eğitimi alan öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Başkan Tahmazoğlu, öğrencilerle tek tek sohbet etti. Tahmazoğlu'nu sınıflarında görünce çok sevinen öğrenciler, kendilerine sunulan imkanlardan dolayı teşekkür ederek, "Dershaneye gitme imkanımız yoktu. Şahinbey Belediyesi'nin ücretsiz LYS, YGS ve SBS eğitimi olduğunu duyduk. Kayıtlarımızı yaptırdık. Şimdi özel dershane kalitesinde eğitimler alıyoruz. Daha önceleri notlarımız kötüyken, şimdi teşekkür alıyoruz" dedi.
50 sosyal tesiste 27 branşta 27 bin 970 kursiyere çeşitli kurslarda eğitim verildiğini kaydeden Tahmazoğlu, "Bu kurslarımızın yarıdan fazlası ücretsiz LYS, YGS ve SBS eğitim kurslarıdır. Dershaneye gidemeyen öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlamak adına 9 bin 715 öğrencimize LYS, YGS kursu ve 4 bin 858 öğrencimize de SBS kursu olmak üzere toplamda 14 bin 573 öğrencimize eğitim verilmektedir. Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisimizi ziyaret ettik. Öğrencilerimizle sohbet ettik. Son derece memnunlar, en azından derslerine katkı sağlıyorlar. Bunun dışında üniversiteye hazırlık kurslarımız var, bunların tamamı ücretsiz olarak verilmektedir. Özellikle dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerimize biz burada fırsat eşitliği sunmuş oluyoruz. Ders notlarına, testlerine kadar yine Şahinbey Belediyemiz tarafından karşılıyoruz. Öğretmenlerimiz de onların derslerine yardımcı oluyorlar. Böylelikle hem Gaziantep'in eğitim seviyesinin artırılmasına, hem de imkanı olmayan vatandaşlarımızın çocuklarının okumasına yardımcı oluyoruz. Bu anlamda buraya gelen öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Böylelikle Gaziantepimizin, Türkiyemizin hem eğitim seviyesini artırmış oluyoruz, hem de gençlerimizin önünü açmış oluyoruz. Ben buraya katılan tüm kursiyerlerimize ve ders veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(MDC-SO-Y)

14.02.2013 12:57:29 TSI

Editör: Wan Haber