Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerdeki spor salonlarını ziyaret ederek, spor yapanlarla sohbet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye bünyesinde hizmet veren 14 sosyal tesiste bulunan spor salonlarında 4 bin 635 vatandaşın spor yapığını söyledi.
Şahinbey Belediyesi tarafından hizmete sunulan spor salonları sağlıklı kalmak için spor yapanlarla dolup taşıyor. Spor salonlarına gelerek evde ki monoton hayattan kurtulduklarını ifade eden vatandaşlar, kilo vermek ve sağlıklı yaşam için spor yapıyoruz. Son derece modern spor aletlerinin olduğu spor salonlarında düzenli olarak spor yapıyoruz. Ayda sadece 10 TL'ye spor yapma imkanı buluyoruz. Burada tanıştığımız arkadaşlarımızın bazılarının kolesterol sorunu, bazılarının yol yürüyememe sorunu, bazılarının kilo soru var, burada spor yapmaya başladıktan sonra bu sorunlarından kurtuldular. Dokuz aydır gelen bir arkadaşımız 10 kilo verdi. Hocalarımız bizlerle çok iyi ilgileniyor. Ayda bir vücut ölçümlerimiz yapılıyor, yağ ölçüm aletleriyle sürekli kilolarımız kontrol altında tutuluyor. Bizlere bu imkanı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan 14 ayrı tesiste 4 bin 635 kişinin spor yaptığını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza bu salonlarımızda spor yapma imkanı sunuyoruz. Burada spor yapanların büyük çoğunluğu bayan kardeşlerimizdir. Burada eğitim veren hocalarımızın hepsi konusunda uzman kişilerdir. Spor yapmak isteyenlere bilinçli bir şekilde spor yaptırılıyor. Bel rahatsızlığı olana ayrı bir tedavi, bacağında yahut başka bir şekilde rahatsızlığı varsa bütün bunlar dikkate alınarak onların sağlıklı ve bilinçli bir şekilde spor yapması ve kilo vermek isteyenlerin ona göre, vücudu sıkılaştırmak isteyenlere ayrı programlar yapılmaktadır. Birçok hastalıktan yaptıkları spor sayesinden kurtuluyorlar. O yüzden biz sporu önemsiyoruz ve onların spor yapmasını istiyoruz. Bu tesislerimizde sadece 10 lira gibi sembolik bir ücret alıyoruz. Bu tesislerimizde her türlü imkan sağlanmaktadır. Burada aynı zamanda bir kardeşlik arkadaşlık ortamı oluşuyor. Ben tüm hemşerilerimi kardeşlerimi spor yapmaya davet ediyorum. Spor yapalım ki daha sağlıklı daha kaliteli bir yaşam sürelim birçok hastalıklardan kurtulalım. İlaçlardan kurtulalım böylelikle sağlıklı nesil yetişmesine vesile olalım" diye konuştu.
(MDC-Y)

16.02.2013 13:52:22 TSI

Editör: Wan Haber