Şahinbey Belediyesi tarafından 4 bölgede uygulanan ve Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışması ulusal medyanın da ilgi odağı haline geldi.
Geçtiğimiz hafta Samanyolu Haber'de canlı yayınla kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nuripazarbaşı bölgesinde TRT Haber Muhabiri Mustafa Özen'in de canlı yayında sorularını cevapladı.
Yaklaşık 12 dakika canlı yayında Şahinbey'de uygulanan kentsel dönüşüm, konut ve yeşil alan çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, "2012 nüfus sayımına göre 782 bin 899 kişilik nüfusu ile Şahinbey ilçemiz Türkiye'nin 3. en büyük ilçesi konumunda, son dört yılda 96 bin 795 kişilik nüfus artışı olmuştur. İlçemizde gerçekleşen nüfus artışına karşın çarpık yapılaşmanın olmaması adına 550 bin kişilik modern yaşam alanları açtık. Sadece 2012 yılında müteahhitlerimize 15.338 konut yapım ruhsatı verdik. Dört yıllık görev süremizde ise yaklaşık 35 bin konut yapımı için ruhsat verdik. Ayrıca belediyemizce Serinevlerde 300 konut ve Etilerde 296 konutumuzu tamamladık, hak sahiplerine verdik. Çamlıca'da 379 konut, Yeşilvadi'de 702 konut ve Mavikent te 2340 konut inşaatlarımız hızla yükseliyor. Göreve geldiğimiz de 92 Milyon olan bütçemizi bugün 450 Milyon TL'ye çıkardık. 400 milyon TL olan 2012 yılı bütçemizin 300 Milyon TL'sini yatırım bütçesi olarak kullandık. 4 bölgede uyguladığımız kentsel dönüşümde kamulaştırma için bugüne kadar 198 Milyon TL harcama yaptık. Toplamda 1970 evi kamulaştırdık, 1731 evi yıktık. Kentsel dönüşümü vatandaşımızla anlaşarak yapıyoruz" dedi.
Yüzde sekseni çarpık yapılaşmadan oluşan Şahinbey ilçesindeki Yeşil alan çalışmalarını harita üzerinde anlatan Başkan Tahmazoğlu, 7 milyon metrekare alanda 35 bin konutun yapılması planlanan Yeşilvadi projesi ile 1 milyon 700 bin metrekare alanda Türkiye'nin en büyük parkının yapımına başlandığını kaydederek, park içinde 86 bin metrekare gölet olacağını ve havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak olan 12 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğindeki çevre yolunun yapımına başladığını sözlerine ekledi.
Mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılan ve canlı yayına katılan Çamlıca Mahalle Muhtarı Hüseyin Yanardağ ve Yazıcık Mahalle Muhtarı Kemal Yıldız'da, yapılan çalışmalardan vatandaşların çok memnun olduğunu belirterek, diğer mahallelerden de kentsel dönüşüm yapılması için kendilerine talep geldiğini belirttiler. Yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür eden muhtarların konuşmalarının ardından kentsel dönüşümden evleri kamulaştırılan vatandaşlar ise, karşılıklı bir şekilde belediye ile anlaştıklarını ve park ve yolu olmayan çarpık yapılardan kurtularak, modern konutlara taşındıklarını söylediler.
(HD-ÖK-Y)

06.02.2013 17:43:18 TSI

Editör: Wan Haber